Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft piedāvā iespēju no Word dokumenta automātiski izveidot prezentāciju

    Jaunākie raksti

    Microsoft nācis klajā ar jaunu Office 365 servisa funkcionalitāti, kas ļauj no Word dokumenta automātiski izveidot PowerPoint prezentācijas sagatavi. Tiesa, šī iespēja pagaidām darbosies tikai tīmekļa versijās.

    Jaunā funkcionalitāte izmanto mākslīgā intelekta palīdzību, kas spēj nolasīt Word dokumentā esošos virsrakstus un atslēgas vārdus, lai pēc tiem spētu izveidot pielāgotu prezentāciju. Lai šī eksportēšana sanāktu pietiekami veiksmīga, tomēr ir nepieciešams vadīties pēc Microsoft ieteikumiem. Analizējot tekstu, prezentācija veidosies ar atbilstošajām bildēm, ikonām, video un fontiem no jau dotajām PowerPoint sagatavēm. Protams, pēc automātiskās izveides to būs iespējams labot un pielāgot pēc lietotāja ieskatiem.

    Reklāma

    Avots: Microsoft

    Pagaidām šī iespēja spēj atpazīt un analizēt tekstu angļu valodā, un tā nedarbojas Internet Explorer un Safari pārlūkprogrammās. Šajā reizē Microsoft pat publiski paudis interesi, lai lietotāji dalās ar savu pieredzi, jo šis ir jauna veida serviss, kurš noteikti varētu uzlabot laikietilpīgo prezentāciju veidošanas laiku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davix
    25.03.2021 12:21

    Lieliski! Prieks par tehnoloģiju sniegto priekšrocību pielietošanu jēgpilniem risinājumiem. Ja salīdzina kā bija veidot prezentācijas Power Point vēl pirms gadiem 5 un tagad, tad ir būtisks progress. Gan Design Idea opcija, kas automātiski uzģenerē dažādas dizaina versijas, gan Icon iespējas, ļauj mūsdienās izveidot ļoti labas vizualizācijas pašu spēkiem.

    Kārlis
    25.03.2021 17:20

    hmm.. manā office 365 versijā nekur nav pieejama tāda funkcija.. nav tādas pogas kā tajā Video… ir tikai “transformēt kā tīmekļa lapu”, varbūt ka LV lietotājiem tāda iespēja vēl nav?

    Reklāma