Web Analytics
More
    Reklāma

    Patriot High Endurance SDXC atmiņas kartes apskats

    Jaunākie raksti

    Patriot šī gada pašā sākumā izziņoja EP sērijas High Endurance micro SDHC/ SDXC karšu izlaišanu tirgū. Šīs jaunās micro SDHC/ SDXC kartes ir paredzētas video ierakstīšanas ierīcēm, kurām jādarbojas ar izcilu uzticamību un izturību ekstrēmos laika apstākļos. Atmiņas kartes pieejamas ar 32 GB, 64 GB un 128 GB ietilpību.

    Šī jaunā atmiņas karšu sērija pilnībā atbalsta 10. klasi, V10/ V30 un piedāvā uzlabotu rakstīšanas ātrumu, kas sasniedz 30 MB/s, lai atbilstu visprasīgākajiem ierakstīšanas apstākļiem. SD kartes lasīšanas un rakstīšanas veiktspēja var ietekmēt stabilitāti un vispārējo sistēmas veiktspēju, īpaši lietotnēs, kas nodarbojas ar īpaši augstas izšķirtspējas video.

    Reklāma

    Profesionāļi un arī mājas lietotāji prasa daudz no savām ierīcēm un viņiem ir nepieciešams, lai viss darbotos, neapdraudot veiktspēju, neatkarīgi no laika apstākļiem un vides. Patriot EP sērijas augstas izturības micro SDHC/ SDXC darbības temperatūra ir no -40° C līdz 85° C, un tā var nodrošināt 95 MB/s lasīšanas ātrumu un līdz 30 MB/s rakstīšanas ātrumu, lai novērstu kavēšanos, atskaņojot īpaši augstas 4K izšķirtspējas video.

    Patriot High Endurance micro SDXC/ SDHC atmiņas kartes pieejamas šādās ietilpībās un aptuvenās cenās:

    PEF128GE31MCH EP Series  High Endurance 128GB MICRO SDXC V30 128GB Up to 95MBS Read Enterprise Grade Endurance € 29.95 (MSRP)
    PEF64GE31MCH EP Series  High Endurance 64GB MICRO SDXC V30 64GB Up to 95MBS Read Enterprise Grade Endurance € 15.95 (MSRP)
    PEF32GE31MCH EP Series  High Endurance 32GB MICRO SDHC V30 32GB Up to 95MBS Read Enterprise Grade Endurance € 10.95 (MSRP)

    EP sērijas augstas veiktspējas micro SDHC/ SDXC kartes var sasniegt ilgstošu 95 MB/s pārsūtīšanu, lai nodrošinātu izcilu FHD vai UHD video stabilitāti un atskaņošanu.

    “EP sērijas augstas izturības micro SDHC/ SDXC kartes tiek pārbaudītas skarbos apstākļos, un tas specifikācijas ir uzlabotas – augsts vibrācijas līmenis, triecienizturība, darbs ekstremālas temperatūras, izturība plašā temperatūras svārstību diapazonā. Šīs kartes ir arī ūdensizturīgas, triecienu un putekļu izturīgas”, sacīja Patriot Memory atmiņas viceprezidents Rodžers Šinmoto.

    “Patriot ir apņēmies piedāvāt kopēju risinājumu ar izcilu uzticamību profesionālam lietotājam, kuram nepieciešams uzņemt video dažādās ekstremālās vidēs, tostarp drošības sistēmas kamerās, paneļos un mājas uzraudzībā. Šīs kartes darbosies pat tad, ja jūs ierakstāt video Arktikā vai tuksnesī”, viņš piebilda.

    Ar Patriot klientu atbalstu un 5 gadu garantiju Patriot EP sērijas High Endurance micro SDHC/ SDXC ir uzticams risinājums, lai uzņemtu video no videoreģistratoriem, mājas uzraudzības ierīcēm vai drošības sistēmām un īpaši augstas izšķirtspējas vairākām platformām. Augstas izturības microSD atmiņas kartes ir daļa no Patriot lieliskās un godalgotās EP atmiņas karšu sērijas.

    SD atmiņas karšu ātrumi

    microSD atmiņas karšu ātrumi un tas, par ko nākas maksāt, ir gana sarežģīti paviršam vērotājam, bet nu jau visamz pāris gadu nav pārāk jāpiepūlas, lai saprastu, kādu tieši microSD atmiņas karti izvēlēties. Ikdienas lietotājam pilnīgi pietiks ar V30 microSD atmiņas karti, tā nodrošina kā minimums 30 MB/s ieraksta ātrumu, ar to pietiks, lai filmētu 4K izšķirtspējā ar viedtālruni vai fotoaparātu MP4 vai līdzvērtīgā formātā. Te gan jāpiebilst, ka ne visi filmējošie fotoaparāti ir vienlīdzīgi, un pavisam modernam fotoaparātam varētu nepietikt ar V30 microSD atmiņas karti, lai veiktu ierakstu pilnā piedāvātajā izšķirtspējā un kvalitāte (te runāju par bitreitu).

    Attēls: sdcard.org

    Par laimi sdcard.org paši sapratuši, ka nebūs aršana ar pircēju galvu grozīšanu, tāpēc sagatavoti šādi materiāli, kas parāda, ko aptuveni var sagaidīt no microSD atmiņas kartēm. Šoreiz tiek uzrādīti minimālie ieraksta ātrumi, ko microSD atmiņas kartei jāatbalsta, tātad nekādi mārketologu triki te cauri neiet vairumā gadījumu.

    Attēls: sdcard.org

    Ja mērķē uz dārgākām un ātrākām microSD atmiņas kartēm, tad jāsāk uzmanīties no UHS-I un UHS-II atšķirībām – UHS-II microSD atmiņas kartēm ir papildu kontaktu komplekts, kas nodrošina būtiski augstākus datu pārraides ātrumus. Pamatā gan ir paredzēts, ka UHS-II microSD atmiņas kartes ir atpakaļ saderīgas ar UHS-I, bet ir lasīts, ka tā tas ne vienmēr notiek. Nav arī jēgas iegādāties salīdzinoši dārgāku UHS-II microSD atmiņas karti, kas netiek pilnībā atbalstīta ierīcē.

    UHS-I un UHS-II ierakstu ātrumi ir ļoti atšķirīgi. Ja UHS-I darbojas aptuveni starp 30 MB/s un 95 MB/s, tad UHS-II microSD atmiņas kartes dzīvē var sasniegt arī 280 MB/s ieraksta ātrumus.

    Šajā sadaļā vēl arī vēlētos piebilst, ka ir jābūt visai uzmanīgam ar atmiņas karšu nolasītāju izvēli datoram. Novērojumi rāda, ka klēpjdatoros (jā, arī ļoti dārgos biznesa klases un spēlēm paredzētos modeļos) tiek izvietoti visi vāji atmiņas karšu lasītāji, kas piedāvā pat tik maz kā 30 MB/s. Un te es runāju par nolasīšanas ātrumu, nevis ieraksta ātrumu. Pārsvarā gan klēpjdatori tiek aprīkoti ar nedaudz ātrākiem (aptuveni 40…50 MB/s) atmiņas karšu lasītājiem, bet pilnu ātrumu var sasniegt tikai ar jēdzīgu ārējo atmiņas kartes lasītāju. Ja pirksi dižās Ķīnas brīnumu no Aliexpress, dabūsi karšu lasītāju ar aptuveni 20 MB/s nolasīšanas ātrumu.

    Patriot High Endurance SDXC atmiņas karte

    Patriot High Endurance micro SDXC atmiņas karte nāk visai ierastā kartona un caurspīdīgas plastmasas iepakojumā kopā ar adapteri.

    Patriot sola, ka High Endurance SDXC atmiņas kartes ir ne tikai ātras, bet tās ir arī ļoti izturīgas, piedāvājot stabilu darbību temperatūrās no -40° C līdz 85° C. Diemžēl -40° C savā saldētavā iegūt nevarēju, bet pie -18° C ar High Endurance SDXC atmiņas karti neredzēju nekādas izmaiņas ieraksta un nolasīšanas ātrumos. Te gan jāatzīmē, ka micro SD atmiņas karte ir tik sīciņa, ka tā nesaglabā aukstumu līdz testu beigām, bet bāzt karšu lasītāju iekšā saldētavā šoreiz nevēlējos.

    Man gan jāsaka, ka pie -20° C sasalusi jau būs tava tehnika (viedtālrunis un fotoaparāts) vai vismaz litija akumulators būs untumains. Polārpētnieku cienīgus -40° C ceru nekad neieraudzīt, bet ir patīkami zināt, ka Patriot pārbaudījis High Endurance SDXC atmiņas kartes darbību arī tik zemās temperatūrās.

    Tiek arī solīts, ka High Endurance SDXC atmiņas karte spēj pārciest triecienu, ūdeni un pat rentgena starojumu. Te gan vēlētos norādīt, ka arī citas SD un micro SD atmiņas kartes skaitās visai izturīgas. Sālsūdenī tās turēt nevajadzētu, bet pāris piles saldūdens tām neko sliktu nepadarīs.

    Ātrdarbība

    Patriot šoreiz atsūtīja High Endurance SDXC atmiņas karti ar 128 GB ietilpību. Godīgi sakot, šobrīd diez vai pats sev iegādātos mazākas ietilpības atmiņas karti. Protams, jāņem ir vērā arī atmiņas kartes pielietojumu – ja to izmantosi kādā nopietnākā fotoaparātā, tā dēvētās RAW datnes aizpildīs vietu visai strauji.

    Automašīnas videoreģistratorā diez vai ir jēga likt kaut ko virs 32 GB, jo tāpat viss tiek pārrakstīts ik pa laikam. Videoreģistratoros gan ir jāpievērš uzmanību tam, cik lielas ietilpības atmiņas karti tas atbalsta, jo sākot no 64 GB (ieskaitot) SD atmiņas kartēm tiek izmantota cita failsistēma, ko videoreģistrators var neatpazīt.

    Veiktspējas testi, ko izmantojam arī savos klēpjdatoros, uzrādīja, ka Patriot High Endurance SDXC atmiņas karte tiešām spēj gandrīz sasniegt solītos maksimālos datu ieraksta un nolasīšanas ātrumus.

    Reālā vienas lielas datnes kopēšanas testā Patriot High Endurance SDXC atmiņas karte nav tik ātra, bet tāpat uzrādītie nolasīšanas un ieraksta ātrumi ir gana labi, lai varētu teikt, ka te viss ir atbilstoši solītajam.

    Nolasīšana

    Patīkami redzēt, ka lielas datnes kopēšana norit ar ļoti stabiliem ātrumiem – nav redzami nekādi strauji kāpumi vai kritumi. Turklāt arī ieraksts Patriot High Endurance SDXC atmiņas kartē norit ļoti gludi.

    Ieraksts

    Nobeigumā

    Dažkārt ir patīkami saņemt izmēģināšanai kādu ierīci, kas tiek reklamēta kā izturīga, un ražotājs vai ražotāja pārstāvis atļauj to tieši tā arī izmēģināt. Lai apvienotu aukstuma un ūdens izturības pārbaudi, ņēmu un Patriot High Endurance SDXC atmiņas karti iesaldēju ledu klucītī. Glīti, ne?!?

    Pēc atsaldēšanas Patriot High Endurance SDXC atmiņas karte darbojās tieši tāpat – nekādu izmaiņu atmiņas kartes darbībā. Uzreiz arī izmēģināju, kā tieši darbojas Patriot High Endurance SDXC atmiņas karte pēc izņemšanas no saldētavas, un nekādas izmaiņas datu ierakstu un nolasīšanas ātrumos neredzēju. Man gan ir tāda pamatota sajūta, ka atmiņas karte paspēja jūtami sasilt istabas temperatūrā.

    Atmiņas karte noteikti nav mirkļa iegriba, to parasti iegādājas, kad jau zini, kādā ierīcē atmiņas karti izmantosi. Dati nav joka lieta, to saku no savas gandrīz skumjās pieredzes ar kursadarbu, ko gan rakstīju pirms vairāk nekā 10 gadiem. Toreiz gandrīz pazaudēju pusotras nedēļas (tiesa, ne pārāk aktīvas pusotras nedēļas) sarakstīto. Nesaku, ka SD atmiņas karte ir laba ideja datu rezerves kopijas veidošanai! Saku, ka pret saviem datiem, lai arī kādi tie nebūtu, ir jāizturas ar cieņu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    24.03.2021 13:08

    Labprat iegadatos MicroSD v90, bet diemzhel tas ir tikai UHS-II. Gaidu, klusi ceriba ka UHS-I atbalstis ko vairak par 80 rakstishanas atrumu, vismaz ceriba ka lautu rakstit 120MB/s+. Citadi visas vairak vai mazak drankigi raksta i lasa.

    Oskars
    24.03.2021 14:21

    Piemeram ir vel viedierices kur izmantot var MicroSD. Ja njem telefonu par piemeru, tad lielakais pudeles katls ir MicroSD. Ir dazhi, kas neglaba bildes, video makonjos. Ja velas uznjemt meitas, dela video no koncerta vai tamlidzigi, tad protams ertak ir lietot telefonu tam un ievietot MicroSD. Bet kad sac filmet, tad atsities, ka karte nedavelk lai filmetu 4k piemeram. Par 8K skaidrs tur jau vajag tam UHS-II.

    Aigars Axx
    26.03.2021 03:15
    Reply to  Oskars

    Paprovē “Canvas Go! Plus” no kingstoniem. Tik ņem vismaz 128 GB.
    Man patīk, ir jūtami ātrāka.

    Reklāma