Web Analytics
More
    Reklāma

    “Yandex” autonomās mašīnas Krievijā testos nobraukušas vairāk nekā 10 miljonus kilometru

    Jaunākie raksti

    “Yandex” pirms trim gadiem Krievijas galvaspilsētā Maskavā uzsāka autonomo mašīnu testus, cenšoties izveidot universālu transportlīdzekli, kuru būtu iespējams lietot dažādās pilsētās visā pasaulē. “Yandex” vēsta, ka veiktie izmēģinājumi bijuši sekmīgi.

    Testu laikā automašīnas autonomā režīmā pievarējušas apmēram 10 miljonus kilometru, lielāko daļu no tiem Maskavā. Tas nebūt nav mazsvarīgi, jo Maskava ir viena no pasaules aukstākajām lielpilsētām ar sniegotākajām ziemām. Tas, protams, rada gana izaicinošus apstākļus mašīnām, kuras cenšas pārvietoties bez cilvēka iesaistes.

    Reklāma

    Testu laikā izdevies uzlabot “LIDAR” sensoru darbību, mašīnai spējot “izfiltrēt” sniegu, tādējādi uzlabojot redzamību sev apkārt. Tāpat izmantoti iepriekšējās ziemās iegūtie dati, kas mašīnai ļauj atpazīt, piemēram, priekšā braucoša auto izplūdes gāzes. “Yandex” pat gājuši tik tālu, ka paziņojuši, ka autonomās mašīnas spēj atpazīt gājējus un uz tiem reaģēt ātrāk nekā to izdarītu cilvēks pie stūres.

    Braukšana pa Maskavas ceļiem palīdzējusi pieslīpēt arī mašīnas vadīšanas spējas, auto pieņemot labākus lēmumus bremzējot, stūrējot un mainot joslas. Tāpat mašīnām bija jāspēj noteikt ielas robežas un izvairīties no masīvām kupenām ceļmalās. To izdevies realizēt, pateicoties dažādu sensoru kopējai sadarbībai mašīnā. Šobrīd gan nav plašākas informācijas, kas ir nākamais solis “Yandex” autonomās braukšanas tehnoloģiju attīstībā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma