Web Analytics
More
    Reklāma

    Otrajā gada ceturksnī sagaidāms DRAM operatīvo atmiņu cenu kāpums

    Jaunākie raksti

    Ja ir vēlme iegādāties datoru vai uzlabot savu esošo ar jaunām detaļām, tad atbilstošais laiks būtu šobrīd, cik nu vispār tās ir pieejamas šajos deficīta laikos, jo gada otrajā ceturksnī gaidāms pietiekami straujš DRAM operatīvo atmiņu cenu kāpums.

    Ilgu laiku tieši operatīvo atmiņu tirgus nav piedzīvojis strauju cenu kāpumu, kā arī šobrīd tās pat ir par izdevīgu cenu, jo līdzīgi jaudas ekvivalenti pirms četriem gadiem maksāja uz pusi vairāk. Tomēr izskatās, ka šī situācija mainīsies, un tas saistīts ar lielo pieprasījumu gan personālajiem datoriem, gan serveriem datu centros. Protams, koronavīruss ir šo visu veicinājis, un ierobežotu resursu un augsta pieprasījuma gadījumā, kāpj arī ražošanas izmaksas. Tiek piesaukti pat gadījumi, kad DRAM atmiņas varētu vispār nebūt pieejamas tirgū.

    Reklāma

    Lielākais operatīvo atmiņu cenu pieaugums ir gaidāms nākamajos mēnešos, un personālo datoru jomā cenas varētu augt no 13% līdz 18%, bet serveru jomā pat par 20%. Līdzīgi tas būs arī video procesoros esošajām DRAM atmiņām. Vismazākais cenu kāpums sagaidāms mobilo ierīču tirgū no 5% līdz 15%. Līdz ar to vidējais DRAM cenu pieaugums visās ierīču grupās būs no šiem pašiem 13% līdz 18%. Jau iepriekš bijām ziņojuši, ka šo atmiņu cenu kāpums jau ir ietekmējis un vēl ietekmēs grafisko karšu cenu pieaugumu.

    AvotseTeknix
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    22.03.2021 12:43

    Kopš 2020. gada rudens cenas cēlušās videokartēm, barošanas blokiem, NAND atmiņai (SSD). Tagad arī RAM. Varētu padomāt ka koronavīrusu peļņas nolūkā izdomājusi kāda aizkadra IT ražotāju konspiratoru grupa :) Diez kas būs nākamais kam pastāvīgi pacels cenu? Procesori? Datoru korpusi?

    Cerēt uz cenu samazināšanu diez vai ir jēga, jo inflācija nesnauž.

    0952
    22.03.2021 13:58
    Reply to  Krotow

    drīz pāries uz bitkoinu, kam ir reāls segums (nodedzinātā elektrība) atšķirībā no papīra dolāra un pasaule iesoļos zelta laikmetā ar garantēto ienākumu minimumu, pieejamu elektrotransportu katram mopsim un bezmaksas spinātu smūtijiem.
    par pārējo skatīsimies jau pēc kristāla bumbas pulēšanas…..

    Krotow
    22.03.2021 14:23
    Reply to  0952

    Bitkoina segums CO2 ekvivalentā – labs salīdzinājums :) +10

    23.03.2021 09:40
    Reply to  Krotow

    Jā ,jo Bitcoin jau piedzīvos strauju kritumu un daļa cilvēku pazaudēs naudu atkal..

    Rudolfs
    23.03.2021 12:13
    Reply to  Krotow

    Pacietīgie varēs normāli pēc tam uzvārīties. Gan jau bitkoins nenovēršami nolaidīsies uz zemes. Tikko ar videokartēm rakt kļūs neizdevīgi tirgus tiks piesātināts ar lietotām videokartēm un tas izraisīs arī crash pārējās cenās. Varēs tikt pie labas videokartes ar normālu discount.

    0952
    23.03.2021 12:28
    Reply to  Rudolfs

    nu nez, elektronika kas ilgstoši rukājusi ar maksimālo noslodzi temperatūras režīma augšējā galā – es nepirktu pat ar labu atlaidi, ja nu paņemtu par velti mūža nogales sniegšanai.

    Rudolfs
    23.03.2021 16:36
    Reply to  0952

    Neiet tās kartes ar maks noslodzi. Viņas visticamāk iet ar mazāku noslodzi nekā kāds geimeris, kas visu notaktējis dēļ pāris fps.

    0925
    23.03.2021 18:44
    Reply to  Rudolfs

    gugle uzreiz met pretī info, kā optimizēt un klokot gpu bitnaudu rakšanai….hm, kurš no mums kļūdās?

    ja domā loģiski, tad nez vai maineri pērk gpu lai raktu lēnāk, ņemot vērā ka jo tālāk, jo grūtāk – izdevīgi ir rakt uz pilnu klapi un vēl pa virsu, saraust naudu, nopirkt vairāk un jaudīgākus gpu un rakties tālāk, kas kļūst grūtāk.
    bet var būt, ka taisnība tev – maineri plāno gpu atpelnīt 10 gadu laikā un pārdot izcilā stāvoklī studentiem, kas pēta senās spēles uz autentiskiem to laiku dzelžiem.

    ddfdf
    22.03.2021 15:10

    pilnigi po. gribeju sogad nopirkt spēļu pc, bet ar visu šo sviestu it pasaulē izlē’mu palikt pie macbook un play station.

    Reklāma