Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīna aizliedz “Tesla” mašīnu izmantošanu valsts militārajos objektos

    Jaunākie raksti

    Ķīnas varasiestādes paziņojušas par lēmumu aizliegt “Tesla” elektroauto lietošanu Ķīnas militārajos objektos. Lēmums tiek pamatots ar “Tesla” mašīnās uzstādītajām kamerām, kuras teorētiski var tikt izmantotas spiegošanai.

    Šis, visticamāk, ir Ķīnas atbildes trieciens, abām lielvarām ieviešot dažādus ierobežojumus otras valsts uzņēmumiem. Tiek uzskatīts, ka šī ir atbilde ASV pieņemtajiem mēriem pret ķīniešu mobilo sakaru iekārtu ražotāju “Huawei”, kas tika pamatoti ar nacionālās drošības interesēm.

    Reklāma

    Ķīnas izsludinātajā direktīvā vēstīts, ka “Tesla” automašīnu īpašnieki aicināti savas mašīnas atstāt ārpus militāro objektu teritorijas. “Wall Street Journal” ziņo, ka Ķīnas valdība ierobežo “Tesla” mašīnu izmantošanu armijā strādājošajam personālam, valsts uzņēmumu darbiniekiem, kā arī citu sensitīvu industriju darbiniekiem.

    Āzijas lielvaras varasiestādes lieliski apzinās, ko iespējams panākt, izmantojot mašīnās iebūvētās ierīces – “The Associated Press” 2018. gadā ziņoja, ka ASV autoražotājiem, kas savas mašīnas pārdod Ķīnā, dažādi auto uzkrātie dati jānodod ķīniešu rīcībā, piemēram, informāciju par autovadītāja atrašanās vietu reālajā laikā.

    “Tesla” pērn Ķīnā pārdeva vairāk nekā 145 tūkstošus auto, kas sastādīja apmēram 30 procentus no visa autoražotāja pārdošanas apjoma. Tomēr vietējie Ķīnas autoražotāji uzņem apgriezienus, nopietnu konkurenci elektroauto tirgū sastādot “Nio” un “Geely”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    22.03.2021 13:38

    Pie mums jau arī militārajos objektos aizliegts filmēt un fotografēt! :) Tik interesanti, ka nav aizlieguši ienest Iphone militārajos objektos! :D

    0952
    22.03.2021 13:42
    Reply to  Skābene

    militāros (un pat mazākas slepenības pakāpes) objektos parasta prasība esot neienest jebkādu telefonu, kam ir kamera.

    KKTK
    22.03.2021 18:31
    Reply to  Skābene

    Nez kā ar Strava ierakstiem, vēl pagājušogadu labi varēja redzēt, pa kuriem vārtiem visi dodas skrējienā un pa kuriem vārtiem brauc mājās ar ričuku.

    Reklāma