Web Analytics
More
    Reklāma

    FIB pārskats par 2020. gadu atklāj, ka kibernoziegumi radījuši 4,2 miljardu dolāru zaudējumus

    Jaunākie raksti

    Federālās izmeklēšanas birojs (FIB) dalījies ar savu ikgadējo interneta noziegumu ziņojumu, un šajā gadā šie uzbrukumi ir nesuši 4,2 miljardus dolāru lielus zaudējumus.

    Šis apjoms ir pieaudzis par 700 miljoniem dolāru, salīdzinot ar 2019. gadu, un kopumā FIB Interneta sūdzību centrs ir saņēmis 791 790 sūdzību, kuru skaits pieaudzis par 324 429 sūdzībām. Visai iespaidīgs pieaugums, salīdzinot ar to pašu periodu pirms diviem gadiem. Lielākoties šie ziņojumi ir saistīti ar dažāda veida pikšķerēšanas gadījumiem, kas sevī iekļauj arī video un īsziņu formātu, kā arī papildu tam domēnu zagšanu.

    Reklāma

    Krāpšanās ar biznesa e-pastiem ir nesusi vislielākos zaudējumus, jo par to saņemti 19 369 ziņojumi, un tie nesuši 1,8 miljardus dolāru lielus zaudējumus, kas ir gandrīz puse no 4,2 miljardiem. Tāpat 2020. gadā liela kiberuzbrukumu aktivitāte bijusi medicīnas un sociālajā jomā, kas saistīts ar COVID-19 pandēmiju pasaulē. Noziedznieki ir mēģinājuši piesaistīt dažādus pabalstus, kurus ir sniegusi valsts pārvalde. Tātad ļoti iekārojams uzbrukumu mērķis.

    Tieši vecuma ziņā vislielākajam riskam ir pakļautas personas virs 60 gadu vecuma, jo, salīdzinot ar 2019. gadu, šajā vecuma kategorijā sūdzību skaits palielinājies par 171%, sastādot 105 201 sūdzību un naudas izteiksmē 966 miljonus dolāru. Vēl vieni no lielākajiem zaudētājiem tieši gadījumu un naudas izteiksmē ir tehniskie atbalsta dienesti, kad nelabvēļi uzdodas par dažādiem klientu un tehniķu servisiem, un izkrāpj naudu no tiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    xxx
    21.03.2021 21:24

    Un ka ir ar apsudzibam un cietumsodiem? Bez tiem nav intresanta statistika

    Reklāma