Web Analytics
More
    Reklāma

    Katram lietotājam būs ļauts papildināt Google Maps

    Jaunākie raksti

    Google Maps jau šobrīd var uzskatīt par platformu, kuras saturu papildina lietotāji, bet šobrīd papildināšana norit drīzāk pasīvi – vari pievienot kādu attēlu vai atsauksmi un satiksmes problēmas, bet neko daudz vairāk izdarīt nevarēja. Tikko paziņots, ka katrs lietotājs varēs papildināt Google Maps saturu arī pamata kartē.

    Google Maps ļaus ikkatram papildināt pamata kartes saturu ar ceļiem, ielām un visu citu saturu. Ielām arī varēs piešķirt vai labo nosaukumus un precizēt, kur tieši ceļš atrodas. Tāpat varēs labot maršrutus, ja Google Maps ieteiktajā ceļā būs kāds šķērslis.

    Reklāma

    Protams, visi labojumi tiks pārbaudīti. Google pagaidām saka, ka Google Maps labojumi būs pieejami 80 valstīs un pie ierindas lietotājiem šīs iespējas nonāks tuvāko pāris mēnešu laikā. Google Maps sānu rīkjoslā būs pieejamas sadaļas par esošās kartes labošanu vai kartes papildināšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    maarissrsc
    19.03.2021 13:04

    Ja Google Maps ar OpenStreetMap būtu iespējams sajūgt kopā, taptu beidzot normāla karte.

    KKTK
    19.03.2021 14:07

    Par dzīvē neeksistējošu ceļu jau agrāk varēja ziņot un to arī salaboja. Šodien tieši norādīju uz kartē neesošu ceļu (“if then” intelekts nepēj redzēt cauri lapu biezoknim), tagad jāgaida cik ātri tas tiks salabots.

    rudzu rikas
    20.03.2021 00:26

    Viskaitinošākais (lokāli savā pilsētā/apkārtnē) laikam ir tas, ka google maps uzrādās vietas (piem., ēstuves), kas jau sen kā aizvērušās vēl pirms kovidēras. Nezinu, vai un kā to var labot. Neesmu iedziļinājies.

    20.03.2021 10:53
    Reply to  rudzu rikas

    Tur arī var atzīmēt, ka konkrētā iestāde vairs nestrādā un tad citreiz viņi to izlabo. Bet citreiz atkal nē. Nezinu kāpēc, bet izskatās, ka ne vienmēr lietotāji tiek uzklausīti. :(

    Run Lola Run
    22.03.2021 08:22

    Pāris reizes esmu mēģinājis labot “netaisnību”, kad, ievadot manu adresi, Google Maps aizved gandrīz kilometra attālumā, bet tā arī netiku gudrs, kas īsti man ir jāizdara.
    Nosūtīju informāciju par kļūdu Baltic Maps, viņi operatīvi atbildēja un teica, ka pāris mēnešu laikā izmaiņas parādīsies kartē. Tagad sakatos, ka izmaiņas jau ir ieviestas.

    Reklāma