Web Analytics
More
    Reklāma

    Wikipedia lielajiem tehnoloģiju uzņēmumiem piedāvās maksas pakalpojumus

    Jaunākie raksti

    Interneta enciklopēdija Wikipedia sāks piedāvāt jaunu servisu Wikimedia Enterprise, kas ērtā veidā apkopos visu mājaslapā pieejamo informāciju un ļaus to ērtāk integrēt ar citiem servisiem, kuri to izmanto komerciālos nolūkos.

    Par šādu soli Wikipedia ir izšķīrusies tāpēc, ka no tās informāciju iegūst tādi tehnoloģiju giganti kā Google un Apple, bet interneta enciklopēdija beigu beigās no tā nesaņem lielus ienākumus un principā ir bezpeļņas serviss. Kā piemēram, Google un Wikipedia savu darbību sākušas jau vairāk nekā pirms divām desmitgadēm, kuru laikā pirmais izaudzis par miljardu uzņēmumu, bet Wikipedia neizceļas ar lielu uzņēmuma vērtību. Tāpēc, lai radītu papildus ienākumus tieši no lielajiem tehnoloģiju uzņēmumiem, kuri izmanto informāciju, ir izveidots jauns serviss.

    Reklāma

    Wikimedia Enterprise piedāvās maksas izstrādātāju rīkus un servisus, kas ļaus uzņēmumiem un organizācijām ērtākā veidā darboties ar tajā esošo informāciju, kā arī to izmantot vairākas reizes. Līdz šim Wikipedia katras divas nedēļas apkopo izmaiņas savā informācijā un par to nosūta paziņojumus, piemēram, Apple un Google, kuri atkal veic manuālas izmaiņas savā pusē. Tas ir ļoti laikietilpīgs un manuāls darbs, kas šiem uzņēmumiem veido lielas, bet nepieciešamas izmaksas. Tāpēc Wikipedia saredz abām pusēm izdevīgus nosacījumus, ļaujot Wikipedia nopelnīt papildu naudu par savu informāciju, bet lielajiem uzņēmumiem krietni ērtāk apstrādāt to.

    Joprojām būs iespējams šo informāciju izgūt arī kā līdz šim un bez papildu maksas. Gaidāms, ka Wikimedia Enterprise serviss būs pieejams šī gada laikā, un vēl nav oficiāli paziņojumi, ka kāds no lielajiem tehnoloģiju uzņēmumiem tiešām to izmantos.

    AvotsWired
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma