Web Analytics
More
    Reklāma

    Hakatonā “Women. Technology. Sustainability.” laurus plūc komanda “Grow With Me”

    Jaunākie raksti

    Noslēdzot Starptautiskās Sieviešu dienas atzīmēšanu, nedēļas nogalē tiešsaistē norisinājās hakatons “Women. Technology. Sustainability.”, kas pulcēja vairāk kā 200 dalībnieku. Hakatona mērķis bija iedrošināt izmēģināt roku tehnoloģiju projektu veidošanā īpaši tos dalībniekus, kuri šajā jomā ir iesācēji, nodrošinot tiem pozitīvu un radošu vidi.

    Par hakatona galvenās balvas ieguvēju kļuva komanda “Grow With Me”, kas veidoja  virtuālu platformu bērnu drēbju un aksesuāru abonēšanai. Otrās vietas ieguvēji bija komanda “MakeItFast”, ar  projektu – aplikāciju, kas palīdz izvairīties no negadījumiem ostās un vienuviet saglabā nepieciešamo informāciju, kas saistīta ar kuģu pietauvošanās procesu.

    Reklāma

    Labākās idejas autori saņēma naudas balvu 2000 eiro apmērā no “Tet”, bet 2. vietas ieguvēji ieguva naudas balvu 1000 eiro apmērā no “Accenture Latvia”. Savukārt 3 komandām, “MakeItFast”, “Sing My Ethno” un “Doma” tiks sniegta iespēja piedalīties “Startup Wise Guys” pirmsakcelerācijas programmā. Papildus balvas savām favorītkomandām “Sing my Ethno” un “MakeItFast” sniedza LMT.

    Hakatona finālā piedalījās 21 komandas, un tas pulcēja ne tikai 200 dalībniekus no vairāk kā 20 valstīm, bet arī 43 mentorus, kuri palīdzēja komandām attīstīt savas idejas. “Bijām gandarītas redzēt, ka pasākumā piedalījās ievērojams skaits dalībnieku, kuriem šis hakatons bija pati pirmā šāda veida pieredze. Mērķis bija viņus iedrošināt un veicināt interesi, ko, mūsuprāt, izdevās radīt. Ir lieliski redzēt jaudīgās idejas un prototipus, ko komandas paguva izstrādāt vien divu dienu laikā! Ļoti ceram, ka iegūtās zināšanas un jaunie kontakti ļaus turpināt komandām darbu pie iesāktā, lai arvien vairāk cilvēku redzētu kā tehnoloģijas var palīdzēt dzīvot ilgtspējīgāk. Tāpat arī aicinam sekot līdzi un iesaistīties Riga TechGirls turpmākajās aktivitātēs, kas bez maksas piedāvā apgūt tehnoloģiju prasmes,” hakatona norisi komentē Riga TechGirls pārstāve Marina Petrakova.

    Hakatona “Women. Technology. Sustainability.” desmit labāko komandu idejas izvērtēja žūrija, kuras sastāvu veidoja Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa, Latvijas Investīciju un Attīstības Aģentūras (LIAA) Projektu ieviešanas nodaļas vadītāja Natālija Siliņa, “Tet” Tehnoloģiju vadītājs Dmitrijs Ņikitins, “Jeff App” vadītājs Toms Niparts, “Startup Wise Guys” ilgtspējības programmas vadītāja Līsa Linna (Liis Linn), “Labs of Latvia” redaktore Ieva Treija, kā arī “Printify” Dizaina vadītājs Alekss Makleods (Alex MacLeod). Žūrijas darbu vadīja “Riga TechGirls” vadītāja Anna Andersone.

    Top 10 hakatona komandas (alfabēta secībā), to risinājumi un prezentāciju video:

    • AG Vibez – Īpaši izstrādāts apģērbs cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem, caur kuru iespējams sajust skaņu.
    • Creative Box – Inovatīva virtuālā skola, kurā uzsvars tiek likts uz skolēnu savstarpējo komunikāciju.
    • “Doma” thinkers – Aplikācija, ar kuras palīdzību cilveki viens otram var nosūtīt pozitīvas domas.
    • eUNI – Komunikācijas rīks universitātēm, kas nodrošina efektīvu komunikāciju starp studentiem un pasniedzējiem.
    • Grow With Me – Virtuāla platforma bērnu drēbju un aksesuāru abonēšanai.
    • HappyVendings – Ikdienā noderīgu preču bezkontakta tirdzniecības automāts, pasūtījumus veicot ar aplikācijas palīdzību.
    • Learn about Latvia (Sing My Ethno) – Digitāla platforma kurā iespējams apgūt etnogrāfiskās mūzikas izpildīšanu, kā arī caur kuru iespējams sadziedāties ar profesionāliem mūziķiem.
    • MakeItFast – Aplikācija, kura palīdz izvairīties no negadījumiem un kura vienuviet saglabā nepieciešamo informāciju, kas saistīta ar kuģu pietauvošanās procesu ostās.
    • Smart consumption – Aplikācija ar kuras palīdzību iespējams noteikt aktuālo enerģijas patēriņu, kontrolēt elektroniskās ierīcas, kā arī saņemt paziņojumus par elektrības traucējumiem.
    • Smiling Neighbors – Platforma komunikācijai ar citiem konkrēta rajona iedzīvotājiem, lai ikviens varētu labāk iepazīt vidi, kurā dzīvo.

    Hakatonu “Women. Technology. Sustainability.” organizēja organizācija Riga TechGirls un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra. Hakatona atbalstītāji bija “TechHub Riga”, “Accenture”, “Printify”, “Tet”, “Startup Wise Guys” un LMT.

    “Riga TechGirls” ir pirmā organizācija Latvijā, kuras mērķis ir iedvesmot un izglītot sievietes apgūt programmēšanas pamatus un attīstīt digitālās prasmes, kā arī pievienoties tehnoloģiju jomai. Plašāka informācija: www.rigatechgirls.com

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma