Web Analytics
More
    Reklāma

    “Facebook” apmācīs mākslīgo intelektu lietotāju publicēto video satura analīzei

    Jaunākie raksti

    “Facebook” nācis klajā ar nākamo lielo projektu, kas, pēc kompānijas sacītā, gan būšot sarežģītāks un izaicinājumiem bagātāks nekā citi. Apmācīt mākslīgo intelektu, lai tas pilnībā jeb cilvēka izpratnes līmenī saprastu, kas notiek videoklipā, ir ievērojams izaicinājums un vienlaikus viens no potenciāli lielākajiem izrāvieniem mašīnmācīšanās jomā. Taču tieši šim darbiņam “Facebook” pieķēries – tas apmācīs mākslīgo intelektu lietotāju publicēto video satura analīzē.

    Iepriekš “Facebook” apmācījis mākslīgo intelektu attēlu satura analīzei, nu pienākusi kārta video. Kompānija norāda, ka iegūtie mašīnmācīšanās modeļi tiks izmantoti, lai izveidotu jaunas satura ieteikumu sistēmas un moderēšanas rīkus, taču nākotnē tam visam ir vēl lielāks potenciāls. “Facebook” tas sniegtu būtiski plašāku ieskatu lietotāju ikdienā – par vaļaspriekiem, interesēm, vēlmēm un vajadzībām, iecienītākajiem zīmoliem un daudz citu vērtīgu datu. Pie šādas informācijas, pateicoties reklāmas rīkiem, “Facebook” tiek arī šobrīd, taču video satura analīze, ko veiktu mākslīgais intelekts, sniegtu krietni plašāku un bagātīgāku ieskatu lietotāju dzīvēs.

    Reklāma

    “Facebook” pagaidām nav devis skaidru norādi, vai video analīzi izmantos, lai vāktu informāciju mērķauditorijas atlasei. Tāpat uz jautājumu, vai lietotājiem ir jāpiekrīt, ka viņu video tiek izmantoti “Facebook” mākslīgā intelekta apmācībai, vai arī iespējams atteikties, uzņēmums norādīja uz datu politiku, kurā teikts, ka lietotāju augšupielādēto saturu var izmantot produktu izpētei un izstrādei. Nav arī zināms, cik daudz video plānots šādi analizēt.

    Kopumā nezināmā vēl daudz, bet skaidrs, ka “Facebook” plānos atkal ir kārtīgi parakāties un visā pilnībā caurcaurēm izskatīt lietotāju publicēto saturu.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    13.03.2021 16:53

    Sejasgrāmatas iegūtie mašīnmācīšanās modeļi nekam nederot – saka šaha grupās, jo “baltie sāk un uzvar”, “baltie izdara spiedienu melno nometnē”, “baltie ir stiprāki”, “melno dāma tiek nokauta” utt. utjp.

    Aigars Axx
    14.03.2021 12:07
    Reply to  KKTK

    Baltie sāk un uzvar tikai dambretē. Un tikai tad, ja nenorauj ogu.

    no name
    14.03.2021 02:16

    kartējais bullšits no sejasgrāmatas puses

    no name
    14.03.2021 02:19

    lai ko viņi censtos panākt tas būs ļooti zemā bērnu autiņu līmenī

    Aigars Axx
    14.03.2021 12:09
    Reply to  no name

    Izklausās pēc īstena latvieša atzinuma. :-)

    sterva
    14.03.2021 13:50

    feisis spiegos un datus nelikumīgi ievāc,es vairs nelietoju feisi ,esmu dusmīga uz tiem tirliņiem.

    Reklāma