Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievijas un Ķīnas hakeri, iespējams, nozaguši datus par vakcināciju Eiropā

    Jaunākie raksti

    Kā ziņo holandiešu laikraksts “De Volkskrant” – Krievija un Ķīna pērn noorganizējusi kiberuzbrukumus pret Eiropas Zāļu aģentūru, ievācot datus par vakcīnām un ārstēšanu.

    Eiropas Zāļu agentūra šos incidentus atklāja pērnā gada decembrī, taču līdz šim nekas vairāk arī nebija zināms, ieskaitot motīvus šiem kiberuzbrukumiem. Tagad atklājies, ka Ķīna incidentus sarīkoja 2020. gada sākumā, laikā, kad sākās pandēmija. Savukārt krievu hakeri uzdarbojās pērnā gada nogalē. Zināms, ka Krievijas kiberuzbrucējiem piekļuve Eiropas Zāļu aģentūras datiem bijusi vairāk nekā mēnesi, taču viņus interesēja tieši “Pfizer”/”BioNTech” vakcīnu galamērķi un kravu apjomi.

    Reklāma

    Pašreiz izmeklēšana vēl turpinās. Eiropas Zāļu aģentūra šobrīd atsakās komentēt, kas konkrēti iesaistīti šajos kiberuzbrukumos. Vienlaikus Krievija un Ķīna jau vēsturiski noliegušas savu saistību ar incidentiem, lai arī pierādījumi pret tām bijuši nepārprotami.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edgars Rozentals
    10.03.2021 09:08

    Tak ir pilnīgi skaidrs ka Krievija un Ķīna vēlas ienākt Eiropā ar savām vakcīnām lai varētu manipulēt ar piegādēm no sērijas lai tiek atvieglotas sankcijas un tamlīdzīgi.

    Last edited 3 years ago by Edgars Rozentals
    Reklāma