Web Analytics
More
    Reklāma

    200 000 budistu pulcējas “Zoom”, lai virtuāli sekotu līdzi savu nozīmīgāko svētku norisei

    Jaunākie raksti

    Pandēmijas dēļ šobrīd stingri jāierobežo visi publiskie pasākumi, izņēmums nav arī budistu vieni no nozīmīgākajiem svētkiem Makha Bucha diena, ko atzīmē 26. februārī. Tas ir ikgadējs lūgšanu un laternu rituāls, kurā atceras dienu, kad pirms 2500 gadiem 1200 mūku pavadībā ordinēja Budu. Citkārt šos svētkus vienkopus svinētu milzīgi ļaužu pūļi. Šogad tas viss jādara attālināti, taču, pateicoties tehnoloģijām, cilvēki šiem svētkiem joprojām var sekot līdzi. Izmantojot videokonferenču rīku “Zoom”, Makha Bucha svinēšanai sekoja līdzi ap 200 000 budistu.

    Kad vēl pandēmija nebija pārņēmusi pasauli, simtiem tūkstošu cilvēku pulcējās Dhammakaya templī Bangkokā, Taizemē, lai kopīgi atzīmētu Makha Bucha dienu. Šogad, protams, tik iespaidīgas klātienes svinības izpalika. Taču tā vietā milzīgs skaits cilvēku svētkiem sekoja līdzi caur “Zoom” platformu.

    Reklāma

    Šis nav vienīgais šāds masu pasākums, kas notiek attālināti. Taču 280 metru garš ekrāns, kas viss piepildīts ar cilvēku sejām, kuri tiešsaistē vēro pasākumu, ir kaut kas tāds, kas nākotnē, manuprāt, varētu kļūt par visai ierastu praksi.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma