Web Analytics
More
    Reklāma

    “Coinbase” stūrē publiskas kompānijas virzienā

    Jaunākie raksti

    Kriptovalūtu tirdzniecības uzņēmums “Coinbase” nolēmis kļūt par publisku kompāniju. Uzņēmums ceturtdien, 25. februārī, ASV Vērtspapīru un biržu komisijā iesniedza dokumentus, kuri ietvēra dažādus datus par “Coinbase”, kas iepriekš publiski netika atklāti – sākot no informācijas par finanšu lietām līdz galvenajiem riskiem savai nākotnes pastāvēšanai.

    Tapis zināms, ka “Coinbase” pērnā gada kopējie ieņēmumi sasniedza 1.2 miljardus ASV dolāru, un neto ienākumi attiecīgi bija 320 miljoni USD. Tas ir milzīgs solis uz priekšu, jo 2019. gadā kompānijas zaudējumi sasniedza 30 miljonus USD. Būtībā šādu ieņēmumu galvenais iemesls ir “Bitcoin” vērtības pieaugums.

    Reklāma

    Vienlaikus straujajam “Bitcoin” cenas kāpumam ir arī savi riski. Komisijai adresētajā iesniegumā “Coinbase” norāda, ka kriptovalūtu cenas svārstīgums būs ievērojams risks turpmākai kompānijas pastāvēšanai. Būtībā visi uzņēmuma ieņēmumi atkarīgi no kriptovalūtu aktīviem un kriptoekonomikas kopumā. Tas nozīmē – ja kādas populāras digitālās valūtas, kaut vai tā paša “Bitcoin” vērtība samazināsies, no tā stipri cietīs arī “Coinbase”. Kļūstot par publisku kompāniju, tas viss atstās nelabvēlīgu ietekmi arī uz investoru ieņēmumiem.

    Vēl viens fakts – 2020. gada beigās “Coinbase” lietotāju skaits sasniedza 43 miljonus, no kuriem gan tikai 2.8 miljoni ik mēnesi veica darījumus šajā platformā. Vienlaikus “Coinbase” piedāvātie kriptovalūtu tirdzniecības pakalpojumi ir ļoti populāri, un nākamajos gados plānots ieguldīt biznesā, lai veicinātu vēl lielāku izaugsmi.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma