Web Analytics
More
    Reklāma

    Atvērta pieteikšanās starptautiskajam hakatonam “Women. Technology. Sustainability”

    Jaunākie raksti

    Ieviešot jaunu tradīciju par godu Starptautiskajai sieviešu dienai, marta vidū norisināsies jau otrais ikgadējais hakatons “Women. Technology. Sustainability.” ar mērķi veicināt sieviešu aktīvāku iesaisti tehnoloģiju nozarē. Pasākumu nedēļa sāksies ar hakatona atklāšanu pirmdien, 8. martā, turpinoties ar meistarklasēm visas nedēļas garumā. Turpretī nedēļas nogalē, 12.-14. martā, norisināsies 48 stundu hakatons tiešsaistes formātā, sniedzot iespēju piedalīties visiem interesentiem no Latvijas, Baltijas un tuvākā reģiona valstīm.

    Hakatons “Women. Technology. Sustainability.” apvienos start-up dibinātājas ar nozares ekspertiem, lai darbotos kopā un palīdzētu izveidot, attīstīt jaunas idejas, kā arī sagatavoties  produktu un pakalpojumu ieviešanai. Tas ir atvērts dalībniekiem no visiem pieredzes līmeņiem, un organizatori īpaši iedrošina pieteikties tos dalībniekus un dalībnieces, kuriem tā būs pirmā hakatona pieredze.

    Reklāma

    Lai piedalītos hakatonā, nepieciešams formulēt savu ideju par risinājuma prototipu, ko vēlētos mēģināt izveidot 48 stundu laikā, aicinot citus tai pievienoties; vai arī, dalībnieki var izpētīt citu iesniegtās idejas un pieteikties kāda cita komandā. Lai piedalītos hakatonā, nepieciešami 4-8 komandas dalībnieki.

    Pieteikšanās atvērta līdz 12. martam: https://eventornado.com/event/hackathon-women-technology-sustainability-2021

    Hakatona nedēļa sāksies pirmdien, 8. martā, plkst. 18.00 ar atklātu diskusiju par sieviešu iesaisti tehnoloģiju nozarē, kam sekos atklātas darbnīcas visiem interesentiem nedēļas laikā. Pats hakatons sāksies piektdienas vakarā  ar turpināsies 48 intensīvas stundas līdz pat svētdienai. Paredzams, ka pasākumā piedalīsies vairāk nekā 200 dalībnieku no visas Baltijas, un darba valoda būs angļu.

    Hakatona dalībniekiem būs iespēja šo 48 stundu laikā konsultēties arī ar vairāk nekā 50 dažādu jomu ekspertiem – sākot no inženieriem līdz juristiem, mārketinga vai ilgtspējas ekspertiem, dizaineriem un citiem – lai lūgtu viņu padomu, atsauksmes vai zināšanas, kas var palīdzēt idejas attīstībā.

    “Hakatonā mūsu mērķis ir koncentrēties uz jaunu ideju, prototipu un risinājumu veidošanu ar ilgtspējas ievirzi. Galvenais mērķis ir nodrošināt drošu, labi organizētu un viesmīlīgu vietu sievietēm, lai viņas varētu veiksmīgi izmēģināt hakatona pieredzi, dalīties idejās un satikt līdzīgi domājošus cilvēkus.” uzsver Riga TechGirls vadītāja Anna Andersone.

    Šobrīd, kad ikviens no mums cenšas pielāgoties jaunajai pasaulei, mūsu mērķis ir arī uzlabot līdzšinējo pieeju un atrast labākus veidus, kā strādāt, veidot un dzīvot nākotnē. Ir svarīgi izmantot pašreizējo brīdi, lai radītu labākus risinājumus ilgtermiņā, tāpēc hakatons aicina dalībniekus domāt par idejām 6 ilgtspējas vertikālēs:

    • Vides ilgtspēja un Green Deal (aprites ekonomika un dati)
    • Pshiholoģiskā ilgtspēja (emocionālā veselība un labklājība)
    • Motivācijas ilgtspēja (saglabāt motivāciju attālinātā darbā)
    • Attālinātais darbs (vides ietekme)
    • Vadības ilgtspēja (rīki, idejas un risinājumi ilgtspējīgai biznesa vadībai ar emocionāli iztukšotiem darbiniekiem un vadītāju)
    • Enerģijas un inženierijas ilgtspēja

    Hakatonu “Women. Technology. Sustainability.” organizē organizācija Riga TechGirls un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra. Hakatonu atbalsta TechHub Riga, Accenture un Printify. Hakatons ir atvērts ikvienam interesentam, neatkarīgi no dzimuma, ģeogrāfiskās atrašanās vietas vai pieredzes līmeņa.

    Riga TechGirls ir pirmā organizācija Latvijā, kuras mērķis ir iedvesmot un izglītot sievietes apgūt programmēšanas pamatus un attīstīt digitālās prasmes, kā arī pievienoties tehnoloģiju jomai. Plašāka informācija: www.rigatechgirls.com

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma