Web Analytics
More
    Reklāma

    Apbalvotas aizvadītā gada Latvijas labākās spēles

    Jaunākie raksti

    24. februārī, svinīgā apbalvošanas tiešraides ceremonijā tika paziņoti “Latvijas spēļu gada balvas 2020” nomināciju uzvarētāji. Vislielākos laurus un arī “Gada spēles” titulu ieguva “Simdevs” veidotā spēle “Area 86”. Spēle saņēma apbalvojumu arī kā “Labākais geimplejs” un “Labākā datorspēle”. “Spēles autors Kristaps Auziņš pēc “Gada spēles” balvas saņemšanas citiem izstrādātājiem iesaka “ja tā ir jūsu pirmā spēle, izveidojiet ko pavisam mazu un publicējiet to, ja tā ir jūsu trešā, ceturtā vai piektā spēle, tad noteikti varat mēģināt izveidot to plašāku”.

    Uzņēmuma “Estoty” veidotās spēles tika nominētas visvairāk un viņu veidotā spēle “Agent Action” saņēmā apbalvojumu kā spēle ar “Labāko mūziku un skaņu” un “Labākā viedtālruņu spēle”.

    Reklāma

    Par “Labākās grafikas” spēli žūrijas vērtējumā tika atzīta “Brightdown Entertainment” veidotā “A Walk in The Woods”.

    Pirmo reizi tika apbalvota arī “Labākā konsoļu spēle” un šo titulu saņēma “Coldwild Games” veidotā “Merchant of The Skies”.

    Līdzīgi arī tika izteikta atzinība un pirmo reizi apbalvota “Labākā džemu spēle”, to saņēma “ShroomPunk” un tā tika radīta “Global Game Jam” 48h laikā.

    Atzinība par ieguldījumu Latvijas spēļiztrādē tika izteikta Guntim Pontagam, izvirzot viņu kā “Gada industrijas cilvēku”. Guntis ir “Estoty” līdzdibinātājs un strādā industrijā vairāk kā desmit gadus. Viņa vadītais uzņēmums veido hiperkazuāla (hypercasual) žanra mobilās spēles, kuras ilgstoši ir bijušas “App Store” un “Google Play” spēļu topu pirmajās vietās, ar spēli “Johnny Trigger” 2020. gada janvārī bija vislejupielādētākā spēle pasaulē un kopumā viņu spēles pārsniedz 1.5 miljardus lejupielāžu. Pēc balvas saņemšanas Guntis norāda, ka “šajā gadā no Estoty varam sagaidīt jaunus produktus, jauna tipa spēles, kuras no mums neviens negaida” un tas būs kā pārsteigums.

    Šis bija sestais gads, kad Latvijā tiek izteikta atzinība un pasniegtas balvas Latvijas spēļu izstrādātājiem, novērtējot to veikumu un uzsverot viņu ieguldījumu Latvijas spēļu industrijas attīstībā un to organizē “Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija”.

    Kopumā no 27 spēlēm uz astoņām nominācijām tika izvirzītas 16 spēles. 2020. gadu ļoti spilgti piesaka mobilās spēles un to noteikti arī apliecina LSIA apkopotie industrijas dati, kuri liecina, ka nozares top lielākie izstrādātāji ir tieši mobilo platformu spēļu veidotāji. Pirmo vietu ieņem “Estoty”, kuru apgrozījums 2019. gadā bija 10.3 miljoni eiro un prognozējams, ka 2020. gadā šie skaitļi būs ievērojami auguši.

    Uzvarētājus noteica LSIA atlasītie žūrijas locekļi: spēļu dizaineris, viens no “Next Level” līdzdibinātājiem Andrejs Kļaviņš, uzņēmuma “Monetizr” līdzdibinātājs Mārtiņš Bratuškins, uzņēmuma “Beetroot Lab” līdzdibinātājs Dāvis Ziediņš, galda spēļu uzņēmuma “Brain Games” vadītājs un īpašnieks Egīls Grasmanis, uzņēmuma “MadSword” un Blockchain Cuties” dibinātājs Andrejs Peļipenko, uzņēmuma “Kolibri Games” tehniskais produktu menedžeris Jāzeps Rutkis, balss aktrise (tādām spēlēm kā “God of War 4”, “Final Fantasy”, “World of Warcraft”) Laila Berzins, LSIA un uzņēmuma “bool” dibinātājs Elviss Strazdiņš un video spēļu dizaineris, kazino spēļu izgudrotājs Gunnars Kloviss (Gunnar Clovis).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    AgnisR
    25.02.2021 23:17

    Vai šīs spēles ir iespējams arī vienuviet kaut kur apskatīt?

    Kursors.lv
    25.02.2021 23:19
    Reply to  AgnisR

    Izskatās, ka Gamedev lapā ir saites uz spēlēm: https://www.gamedev.lv/lv/article/latvijas_spelu_gada_balvas_2020_uzvaretaji

    Aplams
    25.02.2021 23:22

    cik gruti bija salikt screenshotus?

    Kursors.lv
    25.02.2021 23:26
    Reply to  Aplams

    Nebija grūti. Laika tikai nebija. Varbūt vēlāk salikšu.

    Reklāma