Web Analytics
More
    Reklāma

    Spānijas uzņēmums “Zero 2 Infinity” piedāvās ceļojumus uz kosmosu ar hēlija baloniem

    Jaunākie raksti

    2009. gadā radītais, Spānijā bāzētais uzņēmums “Zero 2 Infinity” ir nobriedis paziņot, ka vēlas attīstīt kosmosa tūrismu. Pats ceļojums plānots 40 km augstumā, un pasažierus šajos kosmosa plašumos plānots nogādāt ar kapsulu, kas piestiprināta pie hēlija balona.

    Plānots, ka šis varētu būt sešu stundu ilgs ceļojums, kas sāktos no Spānijas dienvidos esošās Andalūzijas. Pacelšanās 40 km augstumā varētu aizņemt trīs stundas. Pēc tam divas stundas pasažieri varētu liegā lidojumā baudīt skaistos skatus tur, augšā. Savukārt atlikušais ceļojums tiktu pavadīts, nolaižoties atpakaļ uz zemes. Lai droši piezemētos, kapsula ar pasažieriem atvienosies no hēlija balona, un tālāk nolaišanās notiks ar izpletni.  Jāsaka, ka gluži līdz pašam kosmosam ceļojums nav plānots, jo tad būtu jāpievar divreiz lielāks attālums jeb 80 km.

    Reklāma

    2017. gadā uzņēmums radīja prototipu, kas sastāv no raķetes un balona, kas spēja pacelties 40km augstumā. Taču, kas atšķir “Zero 2 Infinity” konceptu no citu kompāniju, piemēram, “Virgin Galactic” piedāvājuma kosmosa tūrisma jomā – tas plānots par krietni mazākām izmaksām, sasniedzot 130 000 ASV dolāru. Vienlaikus projekta realizēšanai joprojām nepieciešams 2.4 miljonu USD liels finansējums papildus jau līdz šim piesaistītajiem 7.2 miljoniem dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Varētu pirkt
    19.02.2021 13:40

    Kā varētu tikt nodrošināta prognozēta nolaišanās vieta?

    Nelabojams
    19.02.2021 15:05

    Vispār jau pēc starptautiskās definīcijas kosmoss sākas ar t.s. Karmana robežu apm. 100 km augstumā. Amerikāņiem gan mazliet zemāk (ap 80 km, kā rakstā minēts), bet pēdējos gados arī viņi lēnām pāriet uz šo. Karmana robeža ir tur, kur atmosfēra kļūst ir tik retināta, ka aerodinamiskam lidojumam (t.i., izmantojot gaisa radīto cēlājspēku) nepieciešamais ātrums kļūst lielāks par orbitālo ātrumu šai augstumā.
    Bet nu vienalga, pasākums foršs.

    Krotow
    19.02.2021 16:13

    Lai pieliek balonam raķetes un pēc vajadzīgā augstuma sasniegšanas pūš trubā. Pēc tam varēs nedēļu laisties lejā lai dēļ berzes pret atmosfēru neaizdegtos.

    Reklāma