Web Analytics
More
    Reklāma

    “Firefly Aerospace” parakstījis 93 miljonu USD līgumu ar NASA un veiks Mēness izpētes misiju

    Jaunākie raksti

    NASA nākusi klajā ar paziņojumu par 93 miljonu ASV dolāru vērta līguma noslēgšanu ar Teksasā bāzēto kosmosa kompāniju “Firefly Aerospace”. Sadarbība paredz, ka uzņēmumam jādodas misijā uz Mēness, lai veiktu tur eksperimentus un izmēģinātu jaunākās tehnoloģijas. Paredzēts, ka 2023. gadā “Firefly Aerospace” lidaparātam “Blue Ghost” jāpiezemējas uz Mēness esošajā 482 km platajā ieplakā Mare Crisium.

    “Blue Ghost” vedīs līdzi aptuveni 122 kg smagu kravu, kas ietver 10 dažādus rīkus Mēness izpētei. Viens no tiem uzņems Zemes rentgena attēlus, kas ļaus izpētīt Saules vējus. Ar citu varēs ieurbties Mēness virsmā un uzzināt ko vairāk par tā siltuma īpašībām. Vēl viens rīks precīzi izmērīs attālumu starp Zemi un Mēnesi.

    Reklāma

    Visa šī misija, ko “Firefly Aerospace” galvenokārt veiks pati, tiks iekļauta NASA “Artemis” programmā, kas primāri paredz astronautu nogādāšanu uz Mēness 2024. gadā. Vienlaikus pēdējās nedēļās sākušas rasties šaubas, vai misiju līdz noteiktajam gadam tik tiešām izdosies uzsākt. Par to liecina gan pārceltā līgumu parakstīšana ar tādām “Artemis” programmā iesaistītām kompānijām kā “SpaceX” un “Blue Origin”, gan arī finanšu resursu trūkums.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma