Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielbritānijā būvēs pasaulē mazāko lidostu, ko izmantos bezpilota lidaparātu vajadzībām

    Jaunākie raksti

    Lielbritānijas pilsētas Koventrijas centrā drīzumā tiks uzsākti celtniecības darbi pie visai eksperimentālas ēkas, kas izmēru ziņā varētu kļūt par pasaulē mazāko lidostu. Nē, cilvēku pūļus tajā neviens nemēģinās iespiest. Mazā lidosta būs domāta tikpat maziem lidaparātiem – droniem.

    Zināms, ka celtnes izveidē piedalīsies Lielbritānijā bāzētais gaisa taksometru ražotājs “Urban-Air Port”, kas šajā projektā sadarbosies ar “Hyundai Motor Group”. Ar autoražotāja atbalstu projektam jau piešķirts 1.2 miljonu mārciņu (1.36 miljoni eiro) liels finansējums, ko izsniegusi Lielbritānijas valdība programmas “Future Flight Challenge” ietvaros.

    Reklāma

    Pasaulē mazākās lidostas mērķis ir pārbaudīt vertikālās pacelšanās un nolaišanās lidaparātus, piemēram, dronus un gaisa taksometrus. Konkrētāk, kā tos veiksmīgāk integrēt pilsētvidē. Plānots, ka lidosta savu darbu varētu sākt līdz šī gada novembrim.

    Pati Lielbritānijas valdība šo projektu uzskata par potenciālu iespēju samazināt sastrēgumus un emisijas, kas ir nopietna mūsdienu lielo pilsētu problēma. Tāpat ar lidostas palīdzību varētu pārbaudīt to bezpilota lidaparātu efektivitāti, kurus izmanto avārijas dienesti.

    Ja šis projekts izdotos, “Urban-Air Port” varētu šāda tipa lidostas uzbūvēt vēl aptuveni 200 vietās pasaulē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma