Web Analytics
More
    Reklāma

    Drīzumā komerciāli pieejami būs pirmie gandrīz pilnībā automatizētie droni

    Jaunākie raksti

    Federālā aviācijas pārvalde (Federal Aviation Administration – FAA) apstiprinājusi pirmos plašākai lietošanai domātos dronus, kuru lidināšanai nav nepieciešama tieša pilota klātbūtne. Kompānija “American Robotics” saņēmusi piekrišanu no FAA par komerciālu izplatīšanu gandrīz pilnībā automatizētiem droniem, kurus darbina mākslīgais intelekts un kas var droši lidināties arī tad, ja pilots neatrodas redzamības zonā.

    Lai arī pilota tieša klātbūtne nebūs obligāta, tas nenozīmē, ka visu varēs atstāt pašplūsmā bez jebkādas lidaparāta kontroles. Drona pieskatīšana, kaut arī attālināti, joprojām būs obligāta. Tie pārvietojas pa iepriekš noteiktu lidojuma trajektoriju un kopumā ir ļoti patstāvīgi, kas būtiski atvieglo pilotēšanu. “American Robotics” droni aprīkoti ar akustiskās detektēšanas sistēmu, virkni sensoru, kuri palīdz vieglāk uztvert apkārt notiekošo un izvairīties no citiem objektiem un šķēršļiem ceļā. Tajos iestrādāta pašlādēšanās sistēma – kad nepieciešams uzlādēties, tie ātri nolaižas uzlādes un datu apstrādes punktā. Datu apstrādes funkcija ļauj apkopot un analizēt datus par lidojumu.

    Reklāma

    “American Robotics” izpilddirektors un līdzdibinātājs Rīzs Mozers (Reese Mozer) uzsver, ka FAA apstiprinājums ir sākums jaunam dronu pilotēšanas laikmetam, piebilstot, ka desmit gadu garumā izteiktie solījumi un prognozes beidzot piepildās. Jāpiezīmē, ka pilnībā automatizēti droni līdz šim kalpoja militāro bāzu, lauksaimniecības vajadzībām, taču nebija pieejami komerciāli.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    19.01.2021 10:50

    Vai atkal, lai pazeminātu cenu, ražošana pārcelsies uz Ķīnu?

    hmmm :)
    19.01.2021 15:20

    Lauksaimnieki ir uzņēmēji, ja viņiem ir pieejams tad ir pieejams komerciāliem nolūkiem.

    Reklāma