Web Analytics
More
    Reklāma

    “Lenovo” papildinātās realitātes brilles lietotāja acīs projicēs pat piecus datora ekrānus

    Jaunākie raksti

    Pāris dienas pirms tehnoloģiju izstādes “CES 2021” kompānija “Lenovo” nākusi klajā ar jaunām papildinātās realitātes brillēm, kas varētu būt visai noderīga ierīce tiem, kuri strādā no mājām. “ThinkReality A3” ir jauns viedo briļļu pāris, kas ar papildinātās realitātes tehnoloģijas palīdzību lietotāja acīs var projicēt pat piecus datora ekrānus.

    “Lenovo” jau gadiem ilgi strādā pie virtuālās realitātes (VR) un AR ierīcēm, taču “ThinkReality A3” atšķiras ar to, ka tās radītas uz “Qualcomm Snapdragon XR1” platformas, nodrošinot augstas kvalitātes veiktspēju, kas nepieciešama stereoskopisko 1080p displeju atbalstam – tieši tādus lietotāja acīs projicēs šīs viedās brilles. Kompānija gan nav dalījusies ar attēliem, kā šie displeji izskatās, taču ideja ir tāda, ka tie funkcionēs gluži tāpat kā fizisks “Windows” monitors.

    Reklāma

    Risinājumam klāt nāk arī “Lenovo” pašu izstrādātā “ThinkReality” programmatūra, ar kuras palīdzību lietotājs pēc saviem ieskatiem var mainīt brillēs projicēto monitoru novietojumu un skaitu. Un nav svarīgi, cik lielā telpā strādā, brilles spēs projicēt arī visus piecus ekrānus, ja tas būs nepieciešams. Svarīgi ir tikai tas, lai lietotājam līdzās būtu klēpjdators, jo “ThinkReality A3” darbojas tikai tad, ja tās ir pieslēgtas datoram, izmantojot USB-C kabeli.

    Precīzi šo viedo briļļu izmēri gan nav norādīti, taču “Lenovo” ieskatā tās izskatīsies gluži kā saulesbrilles un nebūs tik apjomīgas kā “Microsoft HoloLens 2” viedās brilles. Zināms, ka tajās arī ietilps 1080p astoņu megapikseļu kamera. Ļoti iespējams, vairāk par šīm brillēs varēs uzzināt jau pēc pāris dienām notiekošajā tehnoloģiju izstādē “CES 2021”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Normis
    11.01.2021 17:32

    Intresanti, kāda būs cena, un kādas prasības būs pret pašu portatīvo datoru, lai to izmantotu.

    Aigars Axx
    11.01.2021 22:27

    Vai 5 monitori vienlaicīgi?
    Kā verēs redzēt tastatūru un apkārt notiekošo?
    Vai tad normālam, parastam datoram nevar pieriktēt usb- C?

    Reklāma