Web Analytics
More
    Reklāma

    Britu autoražotājs “MG” atgriežas sporta auto segmentā ar elektrisku kupeju

    Jaunākie raksti

    Britu autoražotājs “MG” pēdējo gadu laikā nav bijis diez cik aktīvs un mūsu pusē par to bijis dzirdams pavisam maz, taču arī šī kompānija, kura jau labu laiku pārcēlusies uz Ķīnu, devusies elektroauto virzienā – tiek ziņots, ka dota zaļā gaisma elektriskas kupejas ražošanai. Pirmoreiz šī mašīna tika izrādīta jau 2017. gadā kā “E-Motion” koncepts, bet tagad plānots, ka ražošanas versija tiks prezentēta līdz gada beigām.

    Medijs Autocar ziņo, ka ražošanas versija saņems atjauninātu dizainu, taču tajā būs saskatāmas konceptauto iezīmes. Ražošanas versijas nosaukums pagaidām oficiāli nav zināms un nopludinātie foto cilvēkiem, kas tās redzējuši, liek domāt, ka mašīna varētu izskatīties nedaudz līdzīga “Aston Martin” modeļiem.

    Runājot par tehnisko pusi, mašīnu uz priekšu dzīs divi elektromotori, kas atradīsies katrs uz savas ass. Precīza auto specifikācija pagaidām tiek paturēta noslēpumā, bet ražotājs, prezentējot konceptu, solīja paātrinājumu līdz 100km/h nepilnās četrās sekundēs un nobraucamo attālumu ar vienu uzlādi vairāk nekā 450 kilometrus.

    Lai palielinātu pārdošanas apjomus, “MG” prezentēs arī elektrisku hečbeku, kas konkurēs ar tādām mašīnām kā “Mini Cooper SE” un “Honda E”. Arī šai mašīnai dienasgaismu vajadzētu ieraudzīt jau šogad un tiek solīts, ka tas būs ievērojami lētāks nekā konkurenti. Vai arī labāks, rādīs laiks.

    Sporta auto ir nozīmīga daļa “MG” vēstures, taču kompānija atteicās no šī segmenta auto ražošanas 2011. gadā, pātraucot “TF” modeļa ražošanu. Atgriešanās pie savām vēsturiskajām saknēm ir viens no veidiem, kā uzņēmumam atkal kļūt aktuālam, turklāt, ne tikai Ķīnā, kur tas bāzēts šobrīd, bet arī citviet pasaulē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Artūrs
    08.01.2021 11:51

    Bildes! Kur tās ir?

    Kursors.lv
    08.01.2021 16:04
    Reply to  Artūrs

    Raksta augšā ir konkrētā pieminētā auto bilde. Bet labi, pielikšu vēl pārīti tekstā.

    REALAIS
    08.01.2021 12:05

    Bet tas taču nav Britu autoražotājs jau 15 gadus. Nevis pārcēlusies, bet MG brends ir jau pārdots

    Last edited 3 years ago by REALAIS
    Elektriķis
    08.01.2021 12:11
    Reply to  REALAIS

    Tad jau arī Volvo nav zviedru uzņēmums. Pieņemu ka inženieri tomēr nav ķīnieši, vismaz dizaineri noteikti nē.

    REALAIS
    08.01.2021 12:20
    Reply to  Elektriķis

    Nav īsti arī. Volvo pieder ķīniešiem. Tāpat kā Londonas Black Cab.
    Protams, ka viņi nespiež informāciju par to. Eiropas saknes kompānijai ir daudz prestižākas nekā ja pasaka, ka tas ir Ķīnas uzņēmums. Un tas nav nekas slikts, paskatoties cik labi ir attīstījies Volvo brends pēdējos gadus. Un tagad būs Polestar elektroauto.

    Last edited 3 years ago by REALAIS
    spriidiic
    08.01.2021 13:44

    Kārtējais eštrunts.

    Reklāma