Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” pirmo reizi savu gaisa floti papildinās ar pirktām, nevis nomātām lidmašīnām

    Jaunākie raksti

    E-komercijas gigants “Amazon” paziņojis par visai vērienīgu un nozīmīgu darījumu – tas  savu gaisa floti “Amazon Air” pirmo reizi papildinās nevis ar īrētiem, bet gan pirktiem lidaparātiem. Darījuma ietvaros “Amazon” iegādājies kopumā 11 lietotas “Boeing 767-300” reaktīvās lidmašīnas – septiņas no aviokompānijas “Delta” un četras no “WestJet”.

    “Amazon” lēmumu pirkt, nevis nomāt lidmašīnas lielā mērā ietekmēja Covid-19 pandēmija. Tās dēļ lidaparātu cenas strauji sarukušas, jo aviokompānijas mazās noslodzes dēļ cenšas no tām atbrīvoties. Tas, savukārt, “Amazon” devis iespēju salīdzinoši lēti tikt pie saviem lidaparātiem un tādējādi palielināt sūtījumu piegādes kapacitāti ne tikai ASV, bet arī citās pasaules valstīs.

    Reklāma

    Pēc lidmašīnu iegādes “Amazon” tās plāno modernizēt un pielāgot kompānijas vajadzībām, kas prasīs zināmu laiku. Plānots, ka līdz šī gada beigām “Amazon Air” pievienosies “WestJet” lidmašīnas. Savukārt “Delta” lidaparāti “Amazon” gaisa floti papildinās 2022. gadā. Šobrīd kompānija veic piegādes ar 66 īrētām lidmašīnām.

    Ņemot vērā šo darījumu, “Bloomberg” prognozē, ka līdz nākošā gada beigām “Amazon” pie darba varētu likt kopumā 85 lidmašīnas. Taču vēl pēc pāris gadiem kompānijas gaisa flotē ietilpstošo lidaparātu skaits varētu pietuvoties 200.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma