Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas jaunuzņēmums “UPOlife” izlaiž pārnēsājamu sirds veselības uzraudzības rīku

    Jaunākie raksti

    Reaģējot uz pieaugošo sirds un asinsvadu slimību pacientu skaitu pasaulē, Latvijas veselības tehnoloģiju startaps “UPOlife” paziņojis par jauna produkta ieviešanu Eiropā. “UPOlife SnapECG” ir kabatas izmēra pārnēsājama elektrokardiogrammas ierīce, kas darbojas kombinācijā ar “UPOlife” lietojumprogrammu un mākonī bāzētu mākslīgā intelekta analīzi. Risinājums ļauj pacientiem patstāvīgi uzraudzīt sirds veselību jebkurā vietā un laikā.

    “UPOlife SnapECG” risinājums sniedz iespēju lietotājiem ne tikai uzraudzīt savus sirds veselības datus, bet arī justies drošāk, jo viņu ārsts tiešsaistē var piekļūt jaunākajiem mērījumiem. “UPOlife” pārstāvji norāda, ka ierīce arī atvieglos mediķu darbu, ļaujot to vairāk koncentrēt uz akūtiem gadījumiem. Izmantojot lietojumprogrammu, ārsti varēs vienlaikus uzraudzīt vairāk pacientu, fiziski neatrodoties tiem blakus.

    Reklāma

    “UPOlife” risinājums ietver ar CE marķētu (CE marķējums ir sertifikācijas zīme, kas norāda Eiropas Ekonomikas zonā pārdoto produktu atbilstību veselības, drošības un vides aizsardzības standartiem) “SnapECG” ierīci un mākonī bāzētus mākslīgā intelekta algoritmus. Lai iegūtu nepieciešamo informāciju, lietotājam vien ar īkšķi jāpieskaras ierīcei, kas datus nolasa minūtes laikā un pēc tam ar lietojumprogrammas palīdzību sniedz vairākas funkcijas:

    • Iegūst medicīniska līmeņa EKG jeb elektrokardiogrammas rādījumus;
    • Novērtē sirdsdarbības ātruma mainīgumu, kā arī aprēķina izturības, emocionālās noturības, stresa un noguruma rādītājus;
    • Aprēķina sirdsdarbības traucējumu riska pakāpi.

    Papildus tam “UPOlife SnapECG” spēj pielāgot pacientu rezultātus, pamatojoties uz sākotnējiem mērījumiem. Iegūtos datus iespējams nosūtīt pacienta ārstam, kurš, pamatojoties uz to, var ieteikt papildu izmeklējumus un izvēlēties vispiemērotāko ārstēšanas plānu.

    “UPOlife” līdzdibinātājs Normunds Daudišs atklāj, ka risinājums jau izmēģināts darbā ar pacientiem, kuriem ir hroniskas slimības. Līdz šim ierīce nav likusi vilties un savas funkcijas veic ļoti labi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ansis
    05.01.2021 16:17

    Ierīce 90€ + abonēšana 120€ gadā

    Oh snap
    05.01.2021 23:24

    Kas tekstā domāts ar svina ierīci? Šķiet, ka ar “lead” šajā gadījumā ir domāts “novadījums”, nevis toksisks smagais metāls. (Ārsta kabinetā pieejamā elektrokardiogramma parasti ir ar 12 novadījumiem no 10 elektrodiem.)

    Izskatās, ka darbības princips ir kā KardiaMobile:
    https://youtu.be/muCn3bXrr9Q

    Reklāma