Web Analytics
More
    Reklāma

    Autokoncerni “PSA” un “Fiat Chrysler” beidzot noslēdz apvienošanos

    Foto: Reuters

    Jaunākie raksti

    Francijas autobūves koncerns “PSA” un viņu līdzšinējie konkurenti “Fiat Chrysler” panākuši galējo vienošanos par abu uzņēmumu apvienošanos. Apvienojoties abām kompānijām, tiks izveidots pasaules ceturtais lielākais autobūves uzņēmums, kas kontrolēs 14 automašīnu zīmolus.

    Jaunais kopuzņēmums “Stellantis” apvienos 14 automašīnu zīmolus – “Abarth”, “Alfa Romeo”, “Chrysler”, “Citroen”, “Dodge”, “DS”, “Fiat”, “Jeep”, “Lancia”, “Maseratti”, “Opel”, “Peugeot”, “Ram” un “Vauxhall”. Vismaz pagaidām darbu turpinās visi zīmoli, taču tiek pieļauta iespēja, ka nākotnē mazāk ienesīgos zīmolus varētu nākties slēgt.

    Reklāma

    Lēmums par abu koncernu apvienošanos tika pieņemts vēl 2019. gadā, taču procesu nobremzēja koronavīrusa pandēmija. Pērnā gada nogalē savu atbalstu uzņēmumu apvienošanai izteica arī Eiropas Komisija, kas ilgu laiku šaubījās, vai jaunais uzņēmums nekropļos konkurenci – pēc apvienošanās koncerns kontrolēs 34 procentus Eiropas auto tirgus.

    Turpmāk strādājot ar jauno nosaukumu “Stellantis”, autokoncerns plāno ieguldīt miljardiem eiro jaunu elektroauto izstrādē un esošo modeļu pielāgošanai. Kā viens no galvenajiem mērķiem tiek minēta nostiprināšanās Ķīnas tirgū, kas daudziem Eiropas autoražotājiem kļuvis par svarīgu mašīnu noieta tirgu.

    AvotsLSM
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ciba
    05.01.2021 21:45

    Kad OPEL savāca francūži biju skeptisks, bet nu itkā jau kaut kas tur tomēr notiek. Brīnos ka GM nenogalināja Opel kā SAAB, bet laikam jau pelnošā Vauxhall bļemba angļiem smadzenes gana aptumšo.
    Un vajag jau itāļiem modernākas platformas, jo FIAT vispār nav ko piedāvāt, Tipo uzreiz var redzēt ka salikuši turki no veciem noliktavas pārpalikumiem.
    No šī mutantu koncerna nezinu vai kas interesants izdzims. Peugeot itkā acīmredzamus sūdus ražo mazāk, vai arī iemācījušies notušēt veiksmīgāk.

    Reklāma