Web Analytics
More
    Reklāma

    Adobe Flash ir oficiāli mirusi tehnoloģija

    Jaunākie raksti

    Adobe apstiprinājusi, ka nu tiešām ir pienācis Flash gals – Flash Player vairs netiek uzturēts un atjaunināts līdz ar izgājušā gada 31. decembri, bet no 12. janvāra Flash saturs vairs nespēs palaist Flash Player.

    Par atteikšanos no Flash Adobe paziņoja jau 2017. gadā, lai arī Chorme tīmekļa pārlūks sāka pakāpeniski atteikties no Flash satura jau aptuveni gadu pirms tam.

    Reklāma

    Flash tehnoloģijai ir bijis garš mūžs gandrīz ceturtdaļgadsimta garumā – vēl pirms YouTube ēras Flash nodrošināja lielāko daļu tīmekļa video, Flash darbināja spēles un reklāmas. Internets un tehnoloģijas gājušas tālāk, un Flash kļūst pavisam lieks. 2015. gadā Flash pārstāvēja tikai 6% no tīmeklī atskaņoto video apjoma, kas ir milzīgs kritums pret 2014. gada 21%.

    Flash tehnoloģija pēdējos gados tiek nīdēta no visām pusēm. Android atteicās no Flash atbalsta 2012. gadā. Apple nekad nav atbalstījis Flash tehnoloģiju iOS viedierīcēs, arī Google ilgāku laiku centās attālināt lietotājus no Flash izmantošanas, piedāvājot HTML5 alternatīvu. Google ierocis cīņā pret Flash ir reklāmas satura liegšana Chrome pārlūkā un reklāmās.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    04.01.2021 09:09

    Tagad tikai pisars kooperatīvajā vidē, kur flash joprojām tiek ekspluatēts.

    bolt
    04.01.2021 09:26
    Reply to  Tasesmues

    Tu domāji- garāžu kooperatīvās?

    Krotow
    04.01.2021 10:18
    Reply to  Tasesmues

    6 gadi bija pietiekams laiks lai uzņēmumi pārtaisītu mājas lapas un intraneta formu izvēlnes. Taisnību sakot Flash biznesa vidē un kā video atskaņotājs mājas lapās lapās pazuda jau sen. Pēdējos 4 gados pat neatceros to redzējis lietotu jebkādos daudzmaz vērā ņemamos resursos. Cita lieta ka pēc tā skums dažu jauku Flash taisītu spēlīšu dzenātāji, kuru izklaides objektu diez vai kāds kādreiz pārtaisīs.

    Nelabojams
    05.01.2021 09:10
    Reply to  Krotow

    Pēdējo flašu redzēju pavisam nesen – un pieprasītā resusā. LVĢMC meteoradars un laika prognoze. Bet apbrīnojamā kārtā šie tomēr izkasījās un pirms kādiem 3 mēnešiem viss tomēr nomainījās. Neticēju, zinot IT darbības stilu šai iestādē, vismaz ar datubāzēm.

    ...
    04.01.2021 12:39
    Reply to  Tasesmues

    nav jau tik traki, protams ka kooperatīvos neko nemaina aiz gara laika un brauc ar zirģeli, kamēr tas dzīvs, bet man svarīgs rīks ir aizstāts ar bezflaša rīku.

    acīmredzot, ja kaut kas nav aizstāts, tad pēc laika izrādīsies ka tā flaša ekspluatācija ir bijusi inerces pēc un rezultātu gluži labi var panākt ar citiem līdzekļiem vai pat vispār ir darīts lieks darbs un flaša beigas to beidzot parāda darītājiem)

    Krotow
    04.01.2021 12:44
    Reply to  ...

    Pieradumam ir liels spēks. Tie, kuri bija “iesituši roku” Flash animāciju un formu veidošanā un patērējuši kaudzi laika to visu iemācoties, diez vai gribēja tik vienkārši pārmācīties HTML5+CSS3+JS lietošanai. Jo pa to laiku var uzsist dažus jaunus banerus un noslaukt kārtējos $$$$$.

    Tasesmues
    04.01.2021 17:31
    Reply to  Krotow

    Es strādāju vienā no lielākajām transporta kompānijām pasaulē, kura apkalpo vienu no lielākajiem tirdzniecības tīkliem Lielbritānijā. Mums tikai tagad parādās testa ‘non flash’ versijas “yard management”. Tiek pirkts ārpuspakalpojums no Kanādas kompānijas un, visdrīzākais pie ‘non flash’ versijas tiek strādāts ilgāku laiku, bet līdz mums tā vēl nav nonākusi. Sākām testēt pāris nedēļas atpakaļ.

    Tiek ziņots, ka ne tik ilgā laikā sāksim migrēt arī uz windows 10… pārmaiņas, pārmaiņas…

    Kursors.lv
    04.01.2021 17:57
    Reply to  Tasesmues

    Mhm, lielo korporāciju burvība. Tik daudz legacy sistēmu, ka pāreja uz jaunām ierīcēm vai tehnoloģijā nav ne ātra, ne lēta un vienkārša. Izturību! :)

    Tasesmues
    04.01.2021 19:11

    Tu būtu pārsteigts :D
    Mums vēl griežas DISCO WMS, kas ir vecāka par lielu daļu kursors.lv lasītāju.

    Reklāma