Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropā strauji pieaudzis elektroauto uzlādes kabeļu zādzību skaits

    Jaunākie raksti

    Eiropā pēdējo dažu nedēļu laikā strauji pieaudzis ziņojumu skaits par nozagtiem elektroauto uzlādes kabeļiem. Īpaši bieži šī problēma skārusi “Tesla” īpašniekus, turklāt, auto īpašniekiem īsti nav skaidrs, kā zagļiem tas izdodas.

    “Tesla” gadījumā uzlādes kabelis nebūt nav lēts prieks – uzņēmuma mājaslapā kabelis, kas ļauj lādēt auto no mājas rozetes, maksā 520 dolārus. Galu galā runa nav tikai par naudu – elektroauto īpašnieki noteikti nevēlas, lai viņu kabeļi tiktu nozagti, jo tas radīs būtiskas problēmas uzlādēt auto.

    Nīderlandes policija jau brīdinājusi elektroauto īpašniekus par šo problēmu. Amstedamas dienvidu rajonos vien divu nedēļu laikā fiksēts 21 gadījums, kad nozagts elektroauto uzlādes kabelis. Jauns kabelis Nīderlandē maksā no 200 līdz 300 eiro, bet lietotu iespējams dabūt par 150 eiro, kas zagļiem varētu būt gana kārdinošs cipars. Zādzības gandrīz visos gadījumos notikušas naktī.

    Paši īpašnieki īsti nesaprot, kā zagļiem izdodas nozagt kabeļus, jo tiem teorētiski būtu jābūt nofiksētiem spraudnī. Netiek izslēgta visvienkāršākā iespēja, proti, spēka pielietošana, bet tas, visticamāk, sabojātu gan auto spraudni, gan varētu radīt bojājumus arī kabelim. Šobrīd tiek uzskatīts, ka tas saistīts ar zemākām gaisa temperatūrām, kas izraisa problēmas “Tesla” automašīnu kabeļu fiksatoriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    1852
    24.12.2020 11:15

    par zemākām gaisa temperatūrām diezvai, tesla noteikti visu kārtīgi notestēja pirms sākt tirgot auto ārpus kalifornijas. vai tad marsa iekarotājs nebūtu paredzējis tādu sīkumu kā fiksatora mehāniska noturība pret temp. izmaiņām.

    Elektriķis
    24.12.2020 12:03
    Reply to  1852

    Hmmm…Model3 lietotājiem tiek ieteikts turēt rezervē ķīmisko roku sildītāju, lai ar to varētu atkausēt uzlādes ligzdas vāciņu, vai fiksatoru. Arī tie jocīgie durvju rokturi salā var būt problēma. Tā ka viss var būt. Tiesa gan, diez vai Nīderlandē ir zem nulles.

    1852
    24.12.2020 12:05
    Reply to  Elektriķis

    roku sildītājs var noderēt jebkurā auto – pietiek iesēsties pamatīgā bāņa korķī vai salūst patālāk no apdzīvotām vietām.

    Krotow
    25.12.2020 22:24

    Krāsaino metālu zagļi atraduši jaunu biznesa nišu.

    Reklāma