Web Analytics
More
    Reklāma

    Satelītu dati un mākslīgais intelekts varētu izbeigt verdzību uz zvejas kuģiem

    Jaunākie raksti

    Verdzība uz zvejas kuģiem ir joprojām aktuāla problēma visā pasaulē. Līdz šim ar novērotāja aci bijis grūti pateikt, kas tieši notiek uz zvejas kuģiem, kuri vairākas nedēļas pavada atklātā jūrā. Jauna pētījuma mērķis ir izmantot satelītu datus un mašīnmācīšanos, lai izsekotu to zvejas kuģu ikdienai, uz kuriem, iespējams, cilvēki strādā piespiedu kārtā.

    Pašreizējās aplēses liecina par to, ka laika posmā no 2012. līdz 2018. gadam uz zvejas kuģiem bija spiesti strādāt no 57 000 līdz 100 000 cilvēku. Minētais pētījums varētu šo problēmu beidzot celt gaismā un izbeigt verdzību vismaz atklātos ūdeņos.

    Reklāma

    Pētījums plašākai auditorijai tika atrādīts pirmdien. Tajā izmantoti dati, kas iegūti no satelītu izsekošanas sistēmas, kas uzrauga kuģu satiksmi visā pasaulē. Ar iegūto informāciju pētnieki varēja izveidot visaptverošu datu kopu par to, kad un uz kurieni kuģi dodas, kāda ir to ikdiena utml. Zinātnieki šos datus salīdzināja ar jau zināmiem gadījumiem, kad kuģi praktizēja cilvēktirdzniecību un verdzību. Savukārt intervijas ar cilvēktirdzniecības ekspertiem sniedza palīdzīgu roku mašīnmācīšanās rīka apmācībā, kas pēc tam varēja veiksmīgāk identificēt tos kuģus, kuri, iespējams ir atkarīgi no cilvēktirdzniecības.

    Noskaidrots, ka aspekti, kas norāda par saistību ar cilvēku paverdzināšanu, visbiežāk ietvēra, piemēram, zvejošanā pavadīto laiku, kā arī to, cik tālu un cik bieži kuģis dodas jūrā. Iegūtie dati liecina par to, ka ar cilvēktirdzniecību biežāk nodarbojas Ķīnas, Japānas, Dienvidkorejas un Taivānas zvejas kuģi.

    Kalifornijas Universitātes vadošais pētnieks Gevins Makdonalds norāda, ka piespiedu darbs jau izsenis bijusi visaptveroša problēma zivsaimniecības nozarē. Taču ar satelītnovērošanas un mākslīgā intelekta palīdzību piespiedu darba risku šobrīd var novērtēt jau globālā mērogā.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    22.12.2020 16:21

    Visos šajos “atbrīvošanas” pasākumos pietrūkst būtiska lieta – “atbrīvoto” “nolikšana uz kājām” pēc tam. Jo lielākoties viņiem tāpat nav kur iet un nav ar ko nodarboties. Nonāks atkal citu vergturu pakļautībā.

    spriidiic
    22.12.2020 19:24
    Reply to  Krotow

    Kārtējais ķieģelis totālās izsekošanas sistēmas mūrī . Ko tikai nav darījuši rakstītās vēstures laikā – viss mūsu pašu vai citu apspiesto labā .

    Reklāma