Web Analytics
More
    Reklāma

    Starptautiskā automobiļu federācija izstrādā ilgtspējīgu biodegvielu Pirmajai formulai

    Foto: The Canadian Press

    Jaunākie raksti

    Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) ir galvenā motosporta organizācija un tieši tā izstrādā noteikumus daudziem autosporta čempionātiem, tostarp, karaliskajai klasei jeb Pirmajai formulai. FIA kopā ar sadarbības partneriem izstrādājusi ilgtspējīgu biodegvielu, kuras paraugi nosūtīti F1 dzinēju ražotājiem (Ferrari, Honda, Mercedes, Renault), lai tie to varētu izmēģināt. FIA uzstādījusi mērķi, ka F1 līdz 2030. gadam jāsasniedz CO2 neitralitāte.

    Šis projekts ir daļa no plašākas FIA virzības ilgtspējīgas mobilitātes virzienā, vienlaikus mēģinot samazināt piesārņojumu, ko rada autosacīkstes. Organizācija apņēmusies izstrādāt degvielu, kas ir 100% ilgtspējīga, bet vienlaikus atbilst Pirmās formulas mašīnu prasībām.

    Reklāma

    Netiek ziņots, tieši no kādām izejvielām sastāv šī degviela. Tiek cerēts, ka veiksmīgi jaunās degvielas izmēģinājumi motivēs F1 piegādātājus izstrādāt līdzīgu degvielu, bet lielais mērķis ir panākt, ka jau 2026. gadā F1 sacīkstes notiek, izmantojot tikai biodegvielu. Jau nākamsezon visām F1 komandām jāizmanto degviela, kuras sastāvā ir 10% biodegvielas piemaisījums.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    18.12.2020 15:48

    Nu lai lej Husquarna Alkilāta degvielu, ko gāž zāģos! :)Varēs zāģēt pa apli uz nebēdu!

    Krotow
    18.12.2020 19:32

    Barojiet F1 pilotus ar zirņiem un lieciet iekšā gāzes turbīnas.

    Reklāma