Web Analytics
More
    Reklāma

    5 mobilās spēles, kuras 2020. gadā ieņēmušas vairāk nekā 1 miljardu dolāru

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļa Apple paziņoja, kuras lietotnes bijušas populārākās 2020. gadā, taču tagad pieejama informācija par to, kuras mobilās spēles šajā gadā ir apgrozījušas vairāk nekā 1 miljardu dolāru. Šī summa tiek rēķināta gan no Google Play Store, gan no Apple App Store datiem.

    Šī gada veiksminiece ir spēle PUBG Mobile, kura kopā ar Ķīnas versiju Game for Peace ir ieņēmušas 2,6 miljardus dolāru, bet otrajā vietā tāpat ar iespaidīgiem 2,5 miljardiem seko Honor of Kings (Arena of Valor) spēle. Topa trešajā vietā atrodas jau vairākus gadus populārā spēle Pokemon Go ar 1,2 miljardiem dolāru, kura tika izdota 2016. gadā un katru gadu ir kāpinājusi savus ieņēmumus, līdz ar to 2020. gada ir bijis līdz šim veiksmīgākais. Attiecīgi ceturtā un piektā vietā ar līdzīgiem 1,1 miljardu dolāru ieņēmumiem atrodas spēles Coin Master un Roblox.

    Avots: SensorTower

    Pārsvarā šīs spēles pelna tieši uz dažādiem papildinājumiem, kurus var iegādāties, lai uzlabotu spēlēšanas pieredzi vai paātrinātu savu progresu tajās. Interesanti, ka Apple nesen paziņoja par iespēju dalīties ar dažādiem lietotņu pirkumiem savā ģimenes starpā.

    Salīdzinot platformu datus, joprojām iPhone lietotāji no sava maciņa vidēji tērē vairāk nekā Android lietotāji. Protams, ka straujais ieņēmumu kāpums saistīts ar pandēmijas situāciju visā pasaulē, kas cilvēkiem licis vairāk laika pavadīt mājās un meklēt izklaides veidus, apgūstot savu mobilo ierīču sniegtās iespējas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    SS...
    18.12.2020 16:01

    Cik gan atpalikušam attīstībā jābūt cilvēkam, lai tērētu naudu spēlēm. Sevišķi tādām, kā coin master ar pagājušā gadsimta grafiku ?

    Kursors.lv
    19.12.2020 10:05
    Reply to  SS...

    Kāpēc nevar tērēt naudu uz izklaidēm? Tāpēc jau tās arī ir izklaides.

    Krotow
    18.12.2020 19:32

    Vnk atkal pierādījums, ka vienam otram nav kur naudu likt.

    Oskars
    18.12.2020 23:14

    Nevis viwnkarsi nav kur naudu likt bet gan debilisms no cilveka neatkapjas, ka spele tik debilas speles.

    freelifelv
    20.12.2020 02:26

    Roblox nebija kaut kas līdzīgs komūnai, hubam, platformai, ar inside geimiem un pat dažādām OS? Jautāju, jo sīkais kaut ko tādu īsu brīdi spēlēja, līdz apnika.
    Par naudas “tērēšanu”, nu kamōn…tur var diskutēt stundām. Kas cilvēkam patīk/interesē/izklaidē, tur arī naudu tērē. Es, piemēram, nepirktu makšķeri par 200 eur, bet ieguldītu, mierīgi, PC spēlē 50 vai 100 eur, ja man tā gribētos :) Jāsaprot, ka aktīvā atpūta (pie dabas) – moči, offroad, makšķerēšana utt., izmaksā naudu, kas pie citām interesēm ir/tiek ieguldāma virtuālajā pasaulē. Un tagad varat sākt diskusiju, ka geimeri ir resni lohi, bet outdoor fanāti spēcīgi (mož svarīgāki) indivīdi :D Tas viss joks ;)

    Reklāma