Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon ar mākslīgā intelekta rīkiem uzraudzīs strādnieku un mašīnu drošību rūpnīcās

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Amazon” nākusi klajā ar jaunu mašīnmācīšanās rīku sēriju, kuras mērķis ir ar mākslīgā intelekta palīdzību uzraudzīt rūpnīcu darbiniekus un mašīnas un gādāt par drošību.

    Norādīts, ka šie rīki izmanto tā saukto prognožu analīzi, lai identificētu iespējamos aprīkojuma un produktu defektus, kā arī, piemēram, darbinieku drošības pārkāpumus. Tāpat tie spēs noteikt jomas, kurās iespējama produktivitātes paaugstināšana un cita veida rūpniecisko procesu uzlabošana.

    Reklāma

    Kopumā Amazon izziņojis piecus dažādus uzraudzības rīkus. Piemēram, “Amazon Monitron” un “Lookout for Equipment” ietver sensorus un programmatūru, kas paredz, kad mašīnām var rasties kļūmes vai kad tām nepieciešama apkope. “AWS Panorama Appliance” ar datorredzi palīdz uzlabot drošību darba vietā un veic kvalitātes kontroli. “Amazon Lookout for Vision” ar datorredzes palīdzību produktu un procesu attēlos un video fiksē anomālijas, trūkumus.

    Šie jaunieviestie mašīnmācīšanās rīki vienlaikus atspoguļo Amazon ambīcijas attiecībā uz to, ko dēvē par “rūpniecisko lietu internetu” (“industrial internet of things”). Tā vērtība šobrīd ir 82.4 miljardi ASV dolāru, bet jau 2025. gadā varētu sasniegt 949 miljardus USD, ikgadu pieaugot par aptuveni 30%.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    12.12.2020 12:49
    Last edited 3 years ago by digitalk
    12.12.2020 14:38

    mans links uz “darba drošības” video nav īsti par raksta tēmu, tāpēc offtopiks, gandrīz.

    spriidiic
    12.12.2020 20:42

    Ne tikai drošību , tas ir tikai aizbildinājums . Totāla videokontrole .

    Reklāma