Web Analytics
More
    Reklāma

    Vairāk nekā 20 miljoni Gionee telefonu apzināti inficēti ar vīrusu

    Jaunākie raksti

    Ķīnas tiesa atzinusi par vainīgu un piespriedusi sodu vietējam viedtālruņu ražotājam Gionee, kas apzināti vairāk nekā 20 miljonos pārdoto telefonu instalējis vīrusu, kas ļāvis nelegāli iegūt lietotāju informāciju.

    Gionee savos telefonos instalējis Trojas zirga vīrusu, izmantojot lietotni “Story Lock Screen”, kas notikusi bez jebkāda paziņojuma telefona īpašniekam. Pēcāk tas sniedzis iespēju piekļūt un iegūt lietotāju datus, rādot klientu neapstiprinātas reklāmas un veicot citas ļaunprātīgas darbības. Uzņēmumam tas ļāvis nopelnīt aptuveni 4,2 miljonus dolāru, un šādas darbības notikušas laika posmā no 2018. gada decembra līdz 2019. oktobrim.

    Reklāma

    Trīs uzņēmuma pārstāvji saņēmuši no 3 līdz 3,5 gadu cietumsodiem, kā arī apmēram 30 000 dolāru naudas sodu. Kā izrādās, tad Ķīnā šāda prakse nav nekas jauns, jo šajā gadā uzņēmumi Infinix un Techno arī saņēmuši sodus par nelegālu naudas izgūšanu no saviem klientiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    09.12.2020 11:28

    Šis lai iet kā pamācība tiem mūsējiem, kuri pērk noname Ķīnas širpotreba telefonus un pēc tam, siekalas šķaidot, mēģina pārliecināt visus, cik viņi lēti un labi iepirkušies.

    Kidd
    09.12.2020 12:19
    Reply to  Krotow

    Nu bet ikdienas lietotājam vienalga, lai tur kāds Ķīnā iegūst tos manus datus, man no tā ne silts ne auksts.. nav man nekādu valsts noslēpumu.

    Krotow
    09.12.2020 12:26
    Reply to  Kidd

    Vienalga būs līdz brīdim kad tev vairs nepārdos starppilsētu autobusa biļeti un alkohola pudeli. Jo kādreiz dzērumā būsi slikti uzvedies vai internetā par varas pārstāvjiem kaut ko ne to pateicis.

    Last edited 3 years ago by Krotow
    Kiddnap
    09.12.2020 13:56
    Reply to  Kidd

    Maldīgs uzskats par ikdienas lietotājiem. Tad kamdēļ zog tādu “nesvarīgu” informāciju? Ķīnā, Taizemē, Indijā varētu interesēt tavi orgāni. Tev jau neienāk prātā, ciest var arī tavi radi un draugi. Tev puika vēl daudz jāmācās.

    Oskars
    09.12.2020 18:38

    Es esmu ljoti parliecinats, ka Xiaomi, dara to pashu. Jo vinju UI pa vidu ir reklamas u.c. brinumi, par kuram lietotajs netiek informets. Kad jau telefons ir atpakots, ieslegts utt, tad instaleejot pa vidu paradas reklama.

    Emīls
    10.12.2020 09:28
    Reply to  Oskars

    Xiaomi piedāvā reklāmas izslēgt sistēmas aplikācijām, viņi liek reklāmas, lai nopelnītu naudu MIUI izstrādei, jo telefonus viņi gan jau pārdod ar salīdzinoši zemu peļņas procentu.

    1852
    10.12.2020 10:58
    Reply to  Oskars

    hlaomi telefonos reklāmas vismaz var atslēgt.
    ko par to saka samsung tv lietotāji?

    Reklāma