Web Analytics
More
    Reklāma

    “Toyota” paziņo, ka tuvāko mēnešu laikā prezentēs elektrisku krosoveru

    Jaunākie raksti

    “Toyota” paziņojusi, ka tuvāko dažu mēnešu laikā izziņos jaunu elektrisko krosoveru, kas kompānijas piedāvājumā būs jaunums. “Toyota” regulāri tiek dēvēta par “atpalikušu” autoražotāju tieši elektroauto kontekstā, taču ar jauno auto “Toyota” grasās spert pirmos lielos soļus arī šajā lauciņā.

    Japāņu autoražotājs aktīvi attīstījis citas degvielas tehnoloģijas, piemēram, ūdeņraža degvielas šūnas. Tāpat “Toyota” turpina hibrīdu attīstību, tomēr jau pērn ražotājs paziņoja par plāniem paātrināt savu elektroauto programmu. Topošais auto būšot vidēja izmēra krosovers, kas bāzēts uz jaunās “e-TNGA” platformas.

    “Toyota” arī izplatījuši shematisku attēlu, demonstrējot, ka uz katras ass būs novietots elektromotors, kas nozīmē, ka gaidāmais auto būs pieejams ar pilnpiedziņu, savukārt baterijas būs iebūvētas zem grīdas. Kompānijas pārstāvji uzsver, ka jaunā platforma ir ļoti viegli pielāgojama dažādu mašīnu ražošanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Arčiņš
    09.12.2020 12:43

    Cerams ,ka šis auto jau iznākšanas brīdī nebūs tik tehnoloģiski atpalicis kā Lexus ux 300e Tiešām ceru ka Toyotai izdosies.

    Krotow
    09.12.2020 13:14

    Cerams ka attālums no 1 uzlādes arī būs vismaz 2x nopietnāks kā Mazda MX-30.

    Uldis
    09.12.2020 17:58

    Izskatās daudzsološi. Speciāli priekš elektropiedziņas veidota platforma ir pareizais veids kā veidot labu elektromobīli, nevis izmantot esošu iekšdedzes dzinēja auto platformu un sabāzt visu zem kapota un bagāžnieka grīdas. Ja ar dizainu nesamuļļāsies, varētu sanākt neslikta Jaguar i-Pace alternatīva.

    Elektriķis
    09.12.2020 18:28

    Beidzot pārliecinātie Toyota fani arī varēs pārsēsties elektriskajos auto.

    Uldis
    10.12.2020 10:10
    Reply to  Elektriķis

    Beidzot! Toyotai gan ir jau ilggadēja pieredze hibrīdiekārtu ražošanā, tai skaitā Plug-in hibrīdi kas jau ir ļoti tuva suga elektromobīlim. Līdz ar to vadības blokus un bateriju kontrolierus viņi zin kā jātaisa. Arī par ritošo un virsbūvi Toyotai nav kur īpaši piesieties. Rezultātā vajadzētu sanākt diezgan uzticamam auto. Cerams tik ka cena nepārsniegs ieguvumu.

    Reklāma