Web Analytics
More
    Reklāma

    SpaceX palīdzēs rīkot attālināti vadāmu automobiļu sacensības uz Mēness

    Jaunākie raksti

    SpaceX radītājs Īlons Masks nācis klajā ar visai interesantiem nodomiem nākošajam gadam. Bez jau visa tā, ko plānots paveikt tuvākā un tālākā laikā, SpaceX uz Mēness virsmas palīdzēs sarīkot attālināti vadāmu automobiļu sacensības. Šos transportlīdzekļus plānots palaist nākamā gada oktobrī ar raķetes “Falcon 9” palīdzību.

    Zināms, ka šajās sacensībās piedalīsies divi transportlīdzekļi, kurus daļēji projektēs, būvēs un pēc tam attālināti pa Mēness virsmu vadīs divas vidusskolēnu komandas.

    Reklāma

    Sacensības organizē multivides un izglītības satura uzņēmums “Moon Mark“, sadarbojoties ar aviācijas un kosmosa kompāniju “Intuitive Machines“. Šī gada jūlijā Moon Mark paziņoja, ka divas vidusskolēnu komandas (“Team Atlas” no Buenosairesas un “Team Ilstar” no Šanhajas) tikai četrās nedēļās izveidojušas derīgus automašīnu dizainus. Lai nopelnītu šo iespēju piedalīties tik unikālās sacensībās, šīm komandām bija jāparāda savas prasmes, piemēram, bezpilota lidaparātu un autonomu transportlīdzekļu sacīkstēs, e-sportā, kā arī kosmosa komercializācijas uzņēmējdarbības konkursā.

    Abas komandas sadarbosies ar leģendāro dizaineri Frenku Stefensonu (Frank Stephenson), kurš strādājis ar tādiem zīmoliem kā BMW, Ferrari, Maserati, McLaren un šajā projektā palīdzēs ar transportlīdzekļu izveidi. Viņš pats norāda, ka šāda iespēja palīdz attīstīties nākotnes inovatoriem, ļaujot viņiem sapņot par lielām lietām un nebaidīties tās arī realizēt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    07.12.2020 11:42

    forši, kāpēc ne? sapelnītais jau nav jātērē tikai tualetes papīram un burgeriem. tik viens jautājiens — cik sekundes bija radiosignālam no Zemes līdz Mēnesim un atpakļam? 8 sekundes? gribu pasmieties par tādām sacensībām :D

    ps. reāli krutie japāņpeļi, pilnībā autonomi, nekādas vadības ar aizturi.

    Last edited 3 years ago by digitalk
    digitalk
    08.12.2020 11:28
    Reply to  digitalk

    nu gan atmiņa izspēlēja joku un pievīla, beidzot ielīdu gūglē — radiosignāla aizture līdz Mēnesim ir tikai 2.4-2.7 sekundes. līdz kam tad bija ~8?

    Last edited 3 years ago by digitalk
    Krotow
    07.12.2020 12:05

    Ko viņi tur ipšas? Ja naudas par daudz un tik ļoti gribas tur augšā, lai taču būvē mēness bāzi ar visiem nacistu karogiem :)

    digitalk
    07.12.2020 12:15
    Reply to  Krotow

    muļķis, jaunatne ir jāieinteresē. gribi vēl vienu humanitāriju paaudzi, kas neprot uzcirst tabureti, bet tik prot izpildīties ar vegānismu un baletu?

    Krotow
    07.12.2020 12:50
    Reply to  digitalk

    Neko tu nesaprati. Jaunatne kāreiz ir jāsūta uz Mēnesi praksē. Lai šķipelē regolītu un rok tuneļus. Romantika kaudzēm, iespējas dabūt galu – arī.

    digitalk
    08.12.2020 01:01
    Reply to  Krotow

    tu gan uz vecumu esi palicis sadists, jaunatni sūtīt uz “nāves” regolītu. komunistos, vai, iestājies? bet ja nopietni, tad tur augšā ir vajadzīgi trenēti cilvēki, ar stabilu psiholoģisko profilu utt., utjpr. pat Kodijs diez vai tur tiks, lai arī ikdienā, treniņa nolūkā, staigā bruņukreklā un ir uzbūvējis sev “Marsa bāzi”.

    Krotow
    08.12.2020 13:23
    Reply to  digitalk

    Uz vecumu sāku domāt ka labi un pareizi būs visiem pozeriem un galu dabūt gribētājiem iedot pamēģināt, kā dzīvē ir tas, ko viņi vēlas. Vēlams patālāk no civilizācijas, lai pakārtoti nenoes tos, kuri nav vainīgi pie muļķu izpriecām. Prakse kā ieslodzītajam Kima nāves nometnēs un uz Mēness kā viens no variantiem.

    Reklāma