Web Analytics
More
    Reklāma

    “Honda” no 2022. gada Eiropā pārtrauks tirgot tikai ar iekšdedzes dzinējiem aprīkotas mašīnas

    Jaunākie raksti

    “Honda” viceprezidents Ians Hovels atklājis, ka kompānija mērķē jau no 2022. gada pārtraukt tikai ar iekšdedzes dzinējiem aprīkotu mašīnu tirdzniecību Eiropā. “Honda” tā vietā grasās piedāvāt hibrīdus un pilnībā elektriskas automašīnas.

    Uzņēmuma pārstāvis skaidro, ka, mainoties likumdošanai un atsakoties arī no hibrīdiem, japāņu autoražotājs būs gatavs piedāvāt arvien jaunus elektroauto modeļus.

    Lai arī “Honda” ar šādu soli netieši nosūta iekšdedzes dzinējus uz autokapsētu, uzņēmums joprojām uzskata, ka nākotne pieder dažādām degvielām. “Mēs kā uzņēmums uzskatām, ka ir vieta dažādām tehnoloģijām – ūdeņradim, sintētiskajām degvielām, arī elektrībai. Elektroauto joprojām ir par 30-50 procentiem dārgāki nekā parastas mašīnas. Uzskatu, ka tie joprojām ir pārāk dārgi, tāpēc hibrīdi ir kā pārejas posms ceļā uz elektrību,” skaidro Hovels.

    Autoražotājs lieliski apzinās, ka hibrīdi nebūs mūžīgi un tie neatrisina visas problēmas, taču “Honda” uzskata, ka tas ir zelta vidusceļš un risinājums līdz brīdim, kad būs pietiekami attīstīta uzlādes infrastruktūra, kā arī bateriju tehnoloģijas un mašīnu cenas būs samazinājušās. “Honda” uzskata, ka tas tad arī būs brīdis, kad uzsākt masveida pāreju uz elektroauto.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0913
    04.12.2020 13:01

    protams, inženieru argumenti ir bezspēcīgi pret birokrātu iegribām – brauksim elektriski rīt uz pusdienlaiku!

    Kristaps K.
    04.12.2020 20:45

    R.I.P. Honda

    Reklāma