Web Analytics
More
    Reklāma

    Vāju un atkārtoti izmantotu paroļu dēļ nozog 380 000 Spotify lietotāju datus

    Jaunākie raksti

    No Spotify nozagti aptuveni 380 000 lietotāju dati ir lielisks atgādinājums parūpēties par savām parolēm un to drošības līmeņa saprātīgu izvēli. Šobrīd ir tik daudz paroļu uzglabāšanas rīku, ka vairs nav iespējams atrunāties ar grūtu galvu un smagu bērnību. Protams, arī šie rīki nav 100% droši, bet noteikti labāki par 83. reizi izmantotu “password123”.

    vpnMentor ziņo, ka atrasta datubāze ar aptuveni 380 000 Spotify lietotāju kontu datiem, bet to noplūde nebūt nav Spotify vaina. Lietotāji izvēlējušies vājas paroles vai arī tās tikušas izmantotas atkārtoti – paroles nozagtas citur, bet izmantotas piekļuvei datiem Spotify servisā.

    Reklāma

    Spotify šobrīd nekādi nav rīkojies, jo dati par lietotāju maksājumu kartēm ir drošībā, kā arī šādi datu zādzību uzbrukumi nav viegli izķerami, jo urķis uzreiz ievada pareizu lietotājvārdu un paroli.

    Ko sliktu iespējams paveikt? Šāda datubāze ļautu manipulēt ar Spotify atskaņoto dziesmu popularitāti, mākslinieki varētu nopirkt iespēju šādā veidā papildināt klausītāju skaitu. Urķi paši varētu izvietot Spotify savu draņķīgo mūziku, kas tiktu atskaņota atkal un atkal, pēc tam saņemot ievērojamas autoratlīdzības summas no Spotify.

    Avotsgizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    24.11.2020 09:09

    paroles nozagtas citur, bet izmantotas piekļuvei datiem Spotify servisā” – jep – mans gadījums pirms gada. Jā, paslinkoju ar jaunu paroļu domāšanu. Bet ātri pamanīju svešas dziesmas, un Spotify supports bez maz divu epastu laikā noresetoja atpakļ.

    Krotow
    24.11.2020 11:17
    Reply to  KKTK

    LOL. Slinkums mainīt paroles ir saprotams. Pašam pagāja 6 gadi, kamēr saņēmos nomainīt savas 50+ paroles uz garajām unikālajām.

    Aigars Axx
    24.11.2020 11:45
    Reply to  Krotow

    Nu i kā Tu šīs tagad atceries???

    Unowme
    24.11.2020 13:56
    Reply to  Aigars Axx

    Biezpienu daudz ēdot

    Reklāma