Web Analytics
More
    Reklāma

    Electrolux izstrādājis putekļsūcēju, kas izgatavots no 100% otrreizēji pārstrādātiem materiāliem

    Jaunākie raksti

    Electrolux sper svarīgu soli ceļā uz materiālu vairākkārtēju izmantošanu sadzīves tehnikas nozarē, – sadarbībā ar „Stena Recycling” ir izstrādāts putekļsūcēja prototips, kas izgatavots no 100% otrreizēji pārstrādātiem un atkārtoti izmantotiem materiāliem. Projektā tiek risinātas dažas no galvenajām pārstrādes problēmām, vienlaikus izpētot, vai mājsaimniecībā lietotā tehnika ir cikliska jeb atkārtoti izmantojama.

    Pasaulē katru gadu saražo vairāk nekā 400 miljonu tonnu plastmasas, bet mazāk nekā 12% no tās iegūst no pārstrādātiem materiāliem. Ražotājiem ir grūti atrast pietiekami drošus un pastāvīgi augstvērtīgus pārstrādājamos materiālus.

    Reklāma

    Kā savas nozares celmlauzis Electrolux 2010. gadā pirmo reizi pievērsa uzmanību otrreizēji pārstrādātas plastmasas trūkumam pasaulē, izmantojot projektu „Vac from the Sea” jeb „putekļsūcējs no jūras”. Lai arī pārstrādāto materiālu saturošo produktu apjoms kopš tā laika ir palielinājies visā nozarē, tas tomēr saglabājas zemā līmenī.

    Jonas Samuelsons (Jonas Samuelson), Electrolux izpilddirektors, jau iepriekš paudis, ka uzņēmums ir apņēmies līdz 2030. gadam samazināt savu ietekmi uz klimatu. Viņu papildinot, Jānis Juška, „Electrolux Latvia” tirdzniecības veicināšanas speciālists, skaidro: „No produkta dizaina un materiālu izmantošanas līdz pat jauniem uzņēmējdarbības modeļiem pastāv normatīvās prasības, kā arī jautājumi par kvalitāti un drošību, kas jārisina. Ražošanas procesā mums ir jāpanāk līdzsvars – lai, palielinot atkārtoti izmantoto un pārstrādāto materiālu daudzumu, ir pārdomātas arī galaprodukta iespējas tikt pārstrādātam.”

    Prototips kā pētījums

    Lai veiksmīgāk virzītos uz nosprausto mērķi, Electrolux sadarbojas ar „Stena Recycling” – uzņēmumu, kas izmestās elektroiekārtas sadala izejmateriālos jauniem produktiem vai enerģijas reģenerācijai. Mērķis ir uzzināt vairāk par to, kā izveidot ilgtspējīgu pārstrādātas plastmasas, kā arī neapstrādāto materiālu izmantošanu elektroiekārtu nozarē.

    Pirmais vērā ņemamais rezultāts ir inovatīvs putekļsūcējs, kas izgatavots no 100% pārstrādātas plastmasas un atkārtoti izmantotām sadzīves elektroiekārtu sastāvdaļām. Plastmasa un tās sastāvdaļas ir no patērētājiem paredzētiem elektroniskiem produktiem, piemēram, lietotiem matu žāvētājiem, putekļsūcējiem un datoriem.

    Prototips ir izstrādāts, lai izpētītu materiālu vairākkārtēju izmantošanu sadzīves tehnikā – koncentrēšanās uz patēriņa precēm sniegusi ieskatu pārstrādāto produktu un sastāvdaļu kalpošanas laikā, kas savukārt veicina izpratni par patērētāju paradumiem un viņu attieksmi pret pārstrādi.

    Putekļsūcēja prototips ir daļa no Electrolux programmas „Better Living”, kas ir plāns, lai līdz 2030. gadam patērētājiem visā pasaulē nodrošinātu labāku un ilgtspējīgāku dzīvi. Zīmols nospraudis mērķi līdz 2030. gadam visās produktu kategorijās izmantot vismaz 50% otrreizēji pārstrādātu materiālu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma