Web Analytics
More
    Reklāma

    “Mini” prezentē elektriskā minivena “Urbanaut” konceptu

    Jaunākie raksti

    “Mini”, iespējams, gatavojas vienam no radikālākajiem jaunajiem modeļiem uzņēmuma vēsturē – autoražotājs izrādījis elektriskā minivena “Urbanaut” konceptu. Auto dizains tapis, veidojot idejas, kā varētu izskatīties mobilitāte pilsētās pēc 10 gadiem, kombinējot elektroauto, autonomās braukšanas tehnoloģijas un jaunas dizaina idejas.

    Pagaidām šis dizains eksistē tikai virtuāli un nav neviena reāli prototipa, taču “Mini” bosi pilnīgi nopietni apsver šādas automašīnas radīšanu, tiesa, ne ātrāk kā 2027. gadā. Tomēr kompānijas vadītājs Bernds Korbers norāda, ka “Urbanaut” dizainā redzami atsevišķi elementi, kurus ieraudzīsim jaunās paaudzes “Mini” automašīnās, kas pie klientiem nonāks, sākot ar 2023. gadu.

    Vizuāli šis koncepts atgādina “VW ID.Buzz”, taču tas ir izmēros mazāks – 4,46 metrus garš, kas gan tik un tā ir par 26 centimetriem vairāk nekā pašreizējais “Mini Countryman”.

    “Mini” pārstāvji atklājuši, ka “Urbanaut” tiek apsvērtas vairākas ražošanas versijas, proti, piecvietīgs pasažieru auto, kā arī versija, kas piegādās kravas salīdzinoši īsos maršrutos. Tas “Mini” (un BMW koncernam) dotu konkurentu cīņā ar “VW” un “Mercedes” busiņiem. “Mini” šobrīd strādā pie nākamās paaudzes hečbeka izstrādes, kurš autosalonos nonāks 2023. gadā, bet tam ļoti drīz sekos arī jaunais “Countryman”. Zināms, ka jaunie auto tiks piedāvāti arī elektriskajās versijās.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    1030
    18.11.2020 12:30

    Piecvietīgs – diez vai, ņemot vērā sanitāri-epidemioloģisko situāciju, kas diez vai pilnībā atgriezīsies pirmskovida ēras sliedēs, un paradumi jau arī mainās un vēl mainīsies.

    Elektriķis
    18.11.2020 21:16
    Reply to  1030

    Nesatraucies, par visu ir padomāts: bildē redzams ka priekšējā logā karājās sejas maska :)

    Reklāma