Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook jāizdzēš apvainojumi, kuri bijuši veltīti Austrijas politiķei

    Jaunākie raksti

    Sociālais tīkls Facebook ir zaudējis apelāciju pret tam uzliktu pienākumu izdzēst komentārus, kas bijuši saistīti ar Austrijas politiķes Evas Glavišnigas (Eva Glawischnig) apvainošanu un nomelnošanu.

    Politiķe jau 2016. gadā bija tiesā iesniegusi prasību pret Facebook, norādot uz to, ka viņa komentāros nodēvēta par draņķīgu nodevēju un fašistu partijas pārstāvi, kas iedragājis viņas reputāciju. Facebook gan no savas puses norāda, ka daļā valstu komentāru dzēšana un bloķēšana ir aizliegta, jo tā pārstāv brīvas runas tiesības, tāpēc prasība šādus komentārus izdzēst visiem pasaules lietotājiem ir neatbilstoša.

    Reklāma

    Šo lēmumu ir pieņēmusi Austrijas Augstākā tiesa, un tas jādara tik ilgi, kamēr rīkojums būs spēkā. Tas pieņemts balstoties uz to, ka Eiropas Savienības Tiesa ir norādījusi, ka sociālo tīklu platformām var norādīt, ka šāda veida nomelnojoša un neatbilstoša informācija var tikt izņemta.

    Saistībā ar Amerikas Savienoto Valstu prezidenta vēlēšanām Facebook pēdējos gados ticis ierauts dažādos skandālos par dezinformācijas sniegšanu un cilvēku balsu iespaidošanu un datu iegūšanu, tāpēc pēdējos gados sociālais tīkls ir izsaukts uz sarkanā paklāja itin bieži.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    17.11.2020 17:33

    Spriežot pēc internetā atrodamā, uzbrauciens Facebook bijis vienīgais Evas publiskais sasniegums.

    Reklāma