Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA gatavojas palaist Sentinel-6 satelītu, kas pētīs jūras līmeņa izmaiņas

    Jaunākie raksti

    NASA nākusi klajā ar paziņojumu, ka gatavojas palaist ar Eiropas Kosmosa aģentūru kopīgi radīto satelītu Sentinel-6 Michael Freilich. Tas pētīs jūras līmeņa izmaiņas, kas ir galvenais klimata pārmaiņu rādītājs, un ko vislabāk pārraudzīt no orbītas. Būtiski, ka šis uzdevums tiks veikts sadarbībā ar SpaceX – Sentinel-6 palaišanai tiks novietots uz SpaceX Falcon 9 raķetes

    Satelīts, kura palaišana paredzēta 21. novembrī, nosaukts bijušā NASA Zemes zinātnes nodaļas direktora Maikla Freiliča (Michael Freilich) vārdā. Viņš arī mudinājis aizsākt okeānu izpēti no kosmosa. Atrodoties aptuveni 1335 km lielā augstumā, Sentinel-6 Michael Freilich varēs pārraudzīt aptuveni 90% no pasaules okeānu platības un fiksēt pat tādas izmaiņas jūras līmenī, kas mērāmas pāris centimetros.

    Reklāma

    Salīdzinājumā ar iepriekšējiem izmēģinājumiem Sentinel-6 satelīts sniegs uzlabotas jūras līmeņa uzraudzības iespējas. Piemēram, varēs izsekot mazākām jūras līmeņa izmaiņām, īpaši kas attiecas uz krasta līnijām. Šādā veidā iespējams gūt pilnīgāku priekšstatu par mainīgo okeānu.

    Tikmēr 2025. gadā Sentinel-6 Michael Freilich pievienosies dvīņu satelīts Sentinel-6b, kas veiks nepārtrauktus jūras līmeņa paaugstināšanās mērījumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Sesks
    12.11.2020 09:48

    Kādus tik ” cēlus” mērķus neizdomāsi spiegu satelītiem !

    12.11.2020 10:04
    Reply to  Sesks

    nē, tad nebūtu kopprojekts. par spiegu satelītiem neviens netaisnojas, tos vienkārši neafišē un palaiž ar armijnieku struktūras raķetēm.

    Reklāma