Web Analytics
More
    Reklāma

    Android pieejama lietotne, kas spēj nobloķēt telefonu, ja par to netiek samaksāts

    Jaunākie raksti

    Uz kādu brīdi Google Play Store lietotņu veikalā parādījusies speciāli Kenijā pieejamām Android Go ierīcēm paredzēta lietotne Device Lock Controller, kura ļauj nobloķēt telefonu, ja lietotājs neveic savus maksājumus par telefonu.

    Īpašā lietotne, izmantojot API savienojumu, spēj piekļūt Android operētājsistēmas funkcionalitātēm, kuras ļauj veikt telefona bloķēšanu, un šī iespēja līdz šim tikusi izmantota uzņēmumu telefonos. Pat ja telefons ir nobloķēts, ar to joprojām ir iespējams sazvanīt palīdzības dienestus.

    Reklāma

    Kā norāda Google, tad šī lietotne ir speciāli veidota kopā ar Kenijas mobilo sakaru operatoru Safaricom, kas paredzēts jaunu Android-Go ierīču finansēšanas plānam. Tā nobloķēs ierīci, ja maksājums netiks veikts četru dienu laikā. Tāpat Google apgalvo, ka lietotne publicēta nejauši, bet tā joprojām ir redzama Google Play Store. Iespējams, to sāks izmantot arī citi uzņēmumi, taču ne visās pasaules vietās tā tiktu uzņemta ar sajūsmu, jo nav dzirdēts par šādu piegājienu, kad viedierīces tiek bloķētas, ja vien četru dienu laikā netiek veikts maksājums.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    1039
    11.11.2020 10:38

    Šeit viss atkarīgs no sākuma cenas. Ja trubu izsniedz bez sākotnējās maksas un viss balstās uz regulāro abonēšanas maksu, tad bloķēšana ir pašsaprotama. Ja tas ir t.s. mazcenas telefons, par kuru tomēr tiek ņemta sākotnējā maksa (piem 1/2 no pilnās cenas), tad loģiskāk būtu ierobežot funkcionalitāti vai izmantošanas laiku (vai datu apjomu utt.).
    Protams, būtu absolūti muļķīgi neļaut izmantot banku/maksāšanas aplikācijas, ar kuru palīdzību varētu veikt maksājumu, protams, ierobežojot maksājumus ar parāda segšanu.

    Krotow
    11.11.2020 11:22

    Izskatās ka šis raksts dublējies vai arī iepriekšējie komentāri pazuduši.

    Reklāma