Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV Kosmosa spēku uzdevumā SpaceX palaiž ceturto GPS III satelītu

    Jaunākie raksti

    ASV Kosmosa spēku uzdevumā kompānija “SpaceX” pirms pāris dienām kosmosā palaida GPS III satelītu. Tas ir otrais šāds satelīts, kas šogad palaists kosmosā ASV armijas vajadzībām. Pirmais pacēlās jūnijā, un tas bija kopumā trešais GPS III, ko SpaceX ievietoja orbītā. Tātad nupat palaistais ir jau ceturtais GPS III satelīts, kas nodrošinās uzlabotas GPS navigācijas iespējas ASV.

    SpaceX šajā startā izmantoja pavisam jaunu Falcon 9 raķetes pirmo posmu, ko veiksmīgi arī izdevās atgūt, veicot kontrolētu nosēšanos uz platformas Atlantijas okeānā. Kompānija apstiprināja, ka process norit veiksmīgi un raķete ir ceļā uz izvietošanas punktu – vietu, kur GPS satelīts tiks ievietots orbītā.

    Reklāma

    Šī misija tika uzsākta no Kanaveralas raga Floridā. Būtiski, ka tas bija otrais mēģinājums, lai šo satelītu nogādātu orbītā. Pirmais mēģinājums notika septembra sākumā, taču bija neveiksmīgs divu dzinēju pārāk agras iedarbināšanas dēļ. Tas radīja automātisko startu divas sekundes pirms plānotās pacelšanās. SpaceX šo problēmu izpētīja un atklāja, ka tā saistīta ar maskēšanas materiālu, kas domāts motora aizsardzībai. No kļūdām mācās, tāpēc nupat palaistais satelīts šobrīd droši turpina ceļu uz savu mērķi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma