Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Health sadarbojas ar Mayo Clinic par mākslīgā intelekta izmantošanu vēža ārstēšanā

    Jaunākie raksti

    Katru gadu visā pasaulē tiek diagnosticēti vairāk nekā 18 miljoni jaunu vēža gadījumu, un staru terapija ir viena no visizplatītākajām vēža ārstēšanas metodēm. To lieto vairāk nekā pusei vēža gadījumu ASV. Vienlaikus staru terapijas plānošana bieži vien ir laikietilpīgs un manuāls process. Visvairāk laika prasošais ir paņēmiens, ko sauc par konturēšanu. Tas ietver segmentēšanu gan vēža zonās, gan blakus esošos veselos audos, kas ārstēšanas laikā ir pakļauti radiācijas bojājumiem. Vienam pacientam šāda procedūra var ilgt pat septiņas stundas.

    Lai staru terapijas procesu paātrinātu un padarītu efektīvāku, Google Health sadarbojas ar veselības kompāniju “Mayo Clinic” ar mērķi izstrādāt mākslīgā intelekta sistēmu. Šajā  partnerībā Mayo Clinic un Google Health radīs algoritmu, kas palīdzētu ārstiem konturēšanas posmā, un veiks pētījumus, lai labāk izprastu, kā šo tehnoloģiju efektīvi izmantot klīniskajā praksē.

    Reklāma

    Iepriekšējā sadarbībā ar Londonas Universitātes koledžas slimnīcām Google pētnieki atklāja, kā mākslīgā intelekta sistēma varētu palīdzēt izmeklējumos pacientiem ar galvas un kakla vēzi. Arī sadarbojoties ar Mayo Clinic, fokuss vērsts uz galvas un kakla vēža ārstēšanas procesu, ko Google Health atzīst par visai izaicinošu jomu.

    Google pētnieki arī atklājuši, ka mākslīgo intelektu var izmantot ne tikai specifiski vēža ārstēšanā, bet arī citās veselības aprūpes jomās, piemēram, mammogrāfijā, kā arī dažādu cukura diabēta komplikāciju atklāšanā, izmantojot acu skenēšanu.

    AvotsGoogle
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma