Web Analytics
More
    Reklāma

    Gaisa piesārņojums Ķīnas pilsētā Džengdžou cieši saistīts ar iPhone 12 ražošanu

    Jaunākie raksti

    Ķīnas pilsēta Džengdžou ir Apple iPhone galveno piegādātāju darbības centrs un svarīgs ierīču ražošanas punkts, tāpēc tautā saukta ikoniski par “iPhone pilsētu”. Taču šādam statusam nāk līdzi arī ne visai patīkami blakusefekti. Šajā pilsētā pēdējā laikā būtiski pieaudzis gaisa piesārņojums, kas tiek saistīts ar iPhone 12 ražošanas pieaugumu.

    Amerikas investīciju bankas “Morgan Stanley” analītiķi ir tie, kuri seko līdzi gaisa kvalitātes ziņojumiem Ķīnas pilsētās. Augošo industriālo aktivitāti un tās radītās sekas gaisa kvalitātes jomā Džengdžou pilsētā analītiķi saista ar jauno iPhone modeļu ražošanu. Viņi uzskata, ka esošie gaisa kvalitātes dati liecina par iPhone 12 ražošanas kāpumu. Gaisa kvalitātes analīze arī parādījusi, ka ierīču ražošanas pieaugums vērojams mēnesi vēlāk nekā citus gadus, kas saistāms ar Covid-19.

    Reklāma

    Morgan Stanley norāda, ka konkrēti vērojams slāpekļa dioksīda (NO2) pieaugums. Izmantojot gaisa kvalitātes datus no bezpeļņas platformas, iespējams izsekot NO2 līmenim (kontrolējot temperatūras, mitruma, vēja utt. rādītājus). NO2 līmenis saskaņā ar Eiropas Kosmosa aģentūru ir rūpnieciskās aktivitātes pirmās pakāpes rādītājs, kas tiek fiksēts četrās Ķīnas pilsētās, kur norisinās aktīva Apple produktu ražošana.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0924
    01.11.2020 12:58

    Bet neliekot kastē lādētāju, viss atkal ir normas robežās!

    Reklāma