Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft nācis klajā ar pēdējos gados lielāko Excel atjauninājumu

    Jaunākie raksti

    Microsoft savā blogā paziņojis, ka veic pēdējos gados lielāko uzlabojumu savā izklājlapu programmatūrā Excel. Tagad Excel atbalsta plašāku datu tipu klāstu. Tas nozīmē, ka Excel izklājlapās tagad var ielikt ne tikai skaitļus un tekstu, bet arī lietotāja pielāgotu informāciju.

    Šos pielāgotos datus var strukturēt un izvietot tā, lai viena šūna varētu uzņemt dziļu un kontekstuālu informāciju par noteiktu tēmu (piemēram, konkrētu produktu vai atrašanās vietu), kurai var piekļūt, izmantojot ritināšanas izvēlni. Pielāgotie datu tipi ietver arī reāllaika (live) formāta datus, kurus jebkurā laikā var atsvaidzināt. Tas nozīmē, ka Excel izklājlapās glabātajai informācijai vairs nav jābūt statiskai, un kļūdu iespējamība ir samazināta.

    Reklāma

    Microsoft norāda, ka gaidāmā Excel atjauninājuma nozīmi sākotnēji varētu būt grūti uztvert, taču uzsver, ka šādi paplašina datu izmantošanas iespējas. Microsoft skaidro, ka līdz šim Excel izklājlapas režģis bijis plakans jeb divdimensiju. Tomēr ne visi dati ir nemainīgi un ievietojami 2D formātā. Tieši tāpēc Excel pievienotā trešā dimensija ļaus ievietot pielāgotus datus – ne tikai sausus skaitļus un tekstu, bet arī dziļu hierarhisko datu kolekciju, atsauces uz citiem datu tipiem, attēlus, reāllaika info utt.

    Jāpiezīmē, ka vislielāko labumu no šī Excel atjauninājuma varētu gūt Microsoft Power BI, datu vizualizācijas un biznesa inteliģences pakalpojumu jomā strādājošie.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    01.11.2020 10:49

    labāk būtu uzlabojuši tādu elementāru lietu, kā CSV importēšana. citādi tik pat līks, kā 97-tā gadā.
    ņemt atdalītāju no reģionālajiem uzstādījumiem un nepiedāvāt to izvēlēties pie importa ir klasisks programmētāju šaurpierības paraugs, kad jāplāno lietošanas scenāriji.

    Last edited 3 years ago by digitalk
    Krotow
    02.11.2020 11:09
    Reply to  digitalk

    CSV imports Excel tiešām ir milzīgs fui jau tā bēdīgi slavenajam kantorim. Darba Win datoros tieši CSV importa dēļ tika paralēli instalēts LibreOffice, kur nav problēmu izvēlēties gan lauku atdalītājsimbolu gan kodējumu.

    Nelabojams
    03.11.2020 08:42
    Reply to  digitalk

    Precīzi. Man pa laikam nākas strādāt ar lieliem CSV datu masīviem un tad jātaisa viss caur pakaļu.
    Un 3D tabulas arī ir jaunums tikai priekš exceļa. Jau 90.gadu sākumā tāds 3D bija kādai no vecajiem tabulu procesoriem, varētu būt SuperCalc’am vai kaukam tamlīdzīgam. Savulaik uzrakstīju grāmatvedības progu uz šitā vienam kantorim. Makrosos :)

    Last edited 3 years ago by Nelabojams
    Reklāma