Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple un Google sadarbosies, lai izskaustu nelegālas lietotnes Krievijā

    Jaunākie raksti

    Jauns grozījums Krievijas autortiesību likumā liks tādiem tehnoloģiju gigantiem kā Apple un Google izņemt no saviem lietotņu veikaliem pirātiskās lietotnes vai arī tās tiks bloķētas, izmantojot vietējos interneta pakalpojuma sniedzējus.

    Pēc divu gadu darba, jaunais grozījums ir stājies spēkā no 2020. gada 1. oktobra, sniedzot jaunas tiesības Krievijai regulēt šāda veida pārkāpumus. Lietotņu sakarā tas visvairāk skars tieši tās, kuras bez maksas piedāvā iegūt dažādus pakalpojumus kā televīzijas, filmu un mūzikas straumēšanu, kā arī, piemēram, YouTube saturu. Šis likums Krievijai sniegs iespējas slēgt arī pašus Apple un Google servisus, kas pastiprina to interesi sadarboties un aktīvi reaģēt.

    Krievija nosūtīja oficiālas vēstules gan Apple, gan Google par sadarbības iespējām saistībā ar jaunajiem grozījumiem, uz ko katrs uzņēmums ir atbildējis, un tie ir gatavi sadarboties. Viens no mērķiem un uzdevumiem būs reaģēt 72 stundu laikā uz pieteikumu pārbaudīt šīs pirātiskās lietotnes. Trīs dienu laikā būs nepieciešams identificēt šo lietotņu avotus, kā arī pēc tam 24 stundu laikā izstrādātājiem ļaus veikt nepieciešamos labojumus vai arī programmatūra tiks dzēsta.

    Arī iesaistītajiem lietotņu veikaliem būs jāiesaistās, jo ja netiks veikti noteiktie soļi, tad Krievijas likumi ļaus izdarīt sankcijas pret pašiem uzņēmumiem, kas nozīmē, ka savās interesēs viņiem nāksies iesaistīties pirātisma apkarošanā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Arčiņš
    28.10.2020 10:29

    Krievijā nekas nenotiek tā patās. Gan jau aiz cīņas ar pirātismu ,slēpjas kārtējā iespēja piežmiegt tos ,kuri nav vienisprātis ar nonullēto.

    1049
    28.10.2020 10:47

    Nav īsti skaidrs, kas vainas gugles Youtube aplikācijai, kurā var par velti piekļūt saturam…..

    Njam
    29.10.2020 07:08
    Reply to  1049

    Vaina nav YouTube aplikācijai, bet tām programmām kuras ļauj ielādēt YouTube saturu bez maksas, lai skatītos offline…

    1049
    29.10.2020 09:48
    Reply to  Njam

    Pateici labāk par autoru. Tagad skaidrs, par ko te runa.

    29.10.2020 15:49

    Krievi pret pirātismu. 🤣 🤣 🤣

    Krotow
    29.10.2020 21:31
    Reply to  Kavacky

    Jep, bites pret medu.

    Reklāma