Web Analytics
More
    Reklāma

    Radīts viedais audums, kas spēj identificēt uz galda uzlikto ēdienu (video)

    Jaunākie raksti

    Pētnieki no Microsoft un vairākām universitātēm izstrādājuši viedo audumu sistēmu “Capacitivo”, kas spēj atpazīt pārtikas produktus, arī dzērienus un citus objektus, pamatojoties vien uz pieskārienu. Audumā tiek izmantota kapacitatīvā elektroda režģa un mašīnmācīšanās kombinācija, kas nosaka gan formu, gan to, no kāda materiāla radīts konkrētais produkts/priekšmets.

    Būtiski, ka tehnoloģija spēj atpazīt ne tikai ēdienu, bet arī dažus traukus, piemēram glāzes un bļodas.

    Reklāma

    Sākotnēji pētnieki ieauda tehnoloģiju galdautā un uzskatīja to par īpaši noderīgu ēdiena gatavošanai. Risinājumam līdzi nākošā lietotne varētu ieteikt maltīti, pamatojoties uz to, kādi pārtikas produkti atrodas uz galda.

    Vienlaikus šobrīd viedajam galdautam nāk līdzi vairāki trūkumi, ko pētnieki cer nākotnē novērst. Piemēram, tehnoloģija nespēj atpazīt metāla un kvadrātveida priekšmetus. Tāpat  grūtības sagādā pavisam vieglu priekšmetu identificēšana. Pie trūkumiem pētnieki norāda arī to, ka tehnoloģija par dažiem dzērieniem sniedz kļūdainus rezultātus. Taču, ja visas šīs nepilnības izdosies novērst, viedais galdauts lieliski iederētos tehnoloģijām pārbagātajā gudrajā mājā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma