Web Analytics
More
    Reklāma

    Alphabet meitasuzņēmums nāk klajā ar kultūraugu uzraugu robotu “Plant buggy”

    Jaunākie raksti

    Kompānijas “Alphabet” meitasuzņēmums “X” šobrīd eksperimentē ar viedās lauksaimniecības risinājumiem un izmēģina savu jaunāko veikumu “Plant buggy”. Tas ir robots, kurš īpaši rūpīgi uzrauga izaudzēto, pārbaudot ikvienu kultūraugu un ģenerējot lielos datus (Big Data), kas lauksaimniekiem palīdzēs apmierināt allaž izsalkušo patērētāju vēlmes.

    Pašam projektam dots nosaukums “Mineral” – visai pieskaņots lauksaimniecības jomai. Projekts un pats robots “Plant buggy” joprojām atrodas eksperimenta stadijā. Taču pati ideja radusies, redzot, ka ilgtspējīgas pārtikas ražošanas nozīme ik gadu pieaug, taču centieni digitalizēt lauksaimniecību nav guvuši tik daudz panākumu kā gaidīts. Varbūt situāciju spēs mainīt risinājums, kas kontrolē un ievāc datus par katru kultūraugu atsevišķi – tas ir darbs, ko lauksaimniekam ar lielām kultūraugu platībām fiziski paveikt nav iespējams.

    Reklāma

    Tāpēc dzimusi ideja par “Plant buggy” – mašīnu, kas var saprātīgi un nenogurstoši pārvietoties pa lauku un bez pārtraukuma veikt visas garlaicīgās un monotonās pārbaudes katram atsevišķam kultūraugam. Ar iegūtajiem datiem lauksaimnieki spētu, piemēram, efektīvāk tikt galā ar dažādiem insektiem, sniegt nepieciešamās barības vielas un pielāgot to daudzumu.

    Būtiski, ka aizvien vairāk kompāniju domā par šādiem vai citādākiem risinājumiem viedākai lauksaimniecībai. Viens no tādiem FarmWise, kas pērn ar investoru palīdzību radīja pilnvērtīgu augu uzraudzības platformu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    16.10.2020 10:52

    “Runaway” sākumu 80-tajos ar tārpu nīdēšanu kukurūzā te laikam neviens nav redzējis. Nez, vircu pa laukiem izlaistīt boti arī varēs?

    Jurčiks
    16.10.2020 14:11
    Reply to  Krotow

    Cik saprotams, šis jau tikai monitorē nevis audzē. Pie tāda Zabbix pieslēdz un skaties kompjūterī grafikus kurā lauka galā labāk rāceņi aug.

    Krotow
    16.10.2020 14:36
    Reply to  Jurčiks

    Diez ko laukos publika darīs, kad pa lauku tikai roboti un droni rušināsies?

    Jurčiks
    16.10.2020 17:24
    Reply to  Krotow

    Turpinās nodzerties, tāpat kā tagad.
    Maldīgs ir priekštats, ka laucinieki visi laukos strādā lauku darbos, sen jau mehanizācija ir izspiedusi kapli. Drīzak jāuztraucās ko darīsi visi traktoristi, kas māk tikai braukt ar traktoru un vecu pasātu..

    Reklāma