Web Analytics
More
    Reklāma

    Videospēle Doom palaista uz kartupeļu darbināta kalkulatora (video)

    Jaunākie raksti

    Kāds zinātnes entuziasts platformā YouTube pievienojis savu video, kurā dalās pieredzē ar to, kā ar 770 kartupeļu palīdzību nodrošināt enerģiju kalkulatoram un uz tā spēlēt datorspēli Doom.

    Šis ir jau ir izveidojies par sava veida kultu un izaicinājumu, darbināt vēstures grāmatās ierakstīto Doom, jo kā viena no pēdējām un pārsteidzošākajām ierīcēm, uz kura tā tikusi palaista, bija grūtniecības testa ekrāns. Šoreiz mērķis gan bija nodot pietiekamu strāvu Raspberry Pi mini datoram ar kartupeļu palīdzību, kas beigās rezultējies ar spēles palaišanu uz kalkulatora, kuru darbina tieši kartupeļu saražotā enerģija.

    Reklāma

    YouTube kanāla īpašnieks Equalo dalījies ar to, kā vairāku dienu garumā viņam izdevies kopā saslēgt 770 kartupeļu daiviņas, kuras sasniegušas pietiekamu strāvas stiprumu, lai darbinātu kalkulatoru TI-84. Tas pazīstams ar to, ka ļauj uzprogrammēt un spēlēt videospēles, kas šajā gadījumā ir Doom, kaut arī eksperimentā sākumā bija vēlme to spēlēt ar Raspberry Pi. Tomēr tā kā neizdevās sasniegt pietiekami daudz jaudas, tad tika pieņemts šāds lēmums.

    Kā redzams video, tad pēc vairāku dienu eksperimentiem kartupeļi jau ir sapuvuši un ir ļoti smirdīgi, un kā norāda eksperimenta autors, tad kādu laiku viņš kartupeļus vairs nevēlas redzēt, kaut arī rezultāts ticis sasniegts.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    15.10.2020 11:03

    Te nav 200-300 kartupeļu, te ir kādi 2 tūkstoši un būs vēl!

    Reklāma