Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa plāno vairāk kontrolēt Apple

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienība aktīvi strādā pie speciāla saraksta, kurā tiks iekļauti lielākie tehnoloģiju uzņēmumi, lai tos stingrāk kontrolētu saistībā ar viņu tirgus dominanci.

    Šeit, protams, runa ir par tādiem vārdiem kā Apple, Facebook, Amazon un Google, tajā iekļaujot līdz pat 20 dalībniekiem. Kā norāda medijs Financial Times, tad uzsvars tiks likts uz Silīcija ielejas lielākajiem uzņēmumiem, kas tagad būs pakļauti stingrākai kontrolei un noteikumiem, lai samazinātu to tirgus dominanci. Šajos ierobežojumos varētu būt iekļauti tādi punkti kā nepieciešamība dalīties ar dažādiem lietotāju datiem savā starpā, tāpat ar veidiem, kā šī informācija tiek iegūta.

    Reklāma

    Bieži vien šiem uzņēmumiem sods nav nekāda liela problēma un šķērslis, jo to naudas līdzekļi vienkārši sniedz iespēju norēķināties par tiem un neuztraukties par šādu slogu. Tāpēc paredzams, ka Eiropas Savienība pārdomās arī citus veidus, kā ietekmēt biznesu, piemēram, likt kaut kādu daļu esošo pakalpojumu nodalīt kā atsevišķu kompāniju.

    Tāpat šajā sakarā atklājies piemērs ar monopolu iPhone sakarā, ka Apple produktu lietotājiem ir viegli abonēt Apple Music servisu tieši no lietotnes, kamēr Spotify gadījumā par šādu iespēju kompānija prasa 30% komisijas maksu. Jau pamatā šāda politika sniedz Apple Music priekšrocības. Saistībā ar šo pacēlies jautājums par šo lietotņu veikalu monopoliem, kas ir gan App Store iOS sakarā, gan Play Store Android lietotājiem.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma