Web Analytics
More
    Reklāma

    “Honda” aicina nelikt uzsvaru tikai uz elektromobiļiem

    Jaunākie raksti

    “Honda” aicinājusi Apvienotās Karalistes valdību samazināt savu fokusu tikai un vienīgi uz elektromobiļiem, tā vietā mudinot valdību atzīt mūsdienu hibrīdu nozīmi autobūvē. “Honda” Eiropas divīzijas vecākais viceprezidents Ians Houvels uzskata, ka nepieciešams domāt par dažādiem ceļiem, lai Apvienotā Karaliste un arī citas valstis spētu sasniegt klimata neitralitāti līdz 2050. gadam.

    Houvels aicina izmantot tehnoloģijas, kas efektīvi samazina kaitīgo izmešu daudzumu, vienlaikus saglabājot auto pieejamību visai sabiedrībai. Kompānijas pārstāvis skaidro, ka “Honda” arī cer sasniegt klimata neitralitāti, taču autoražotājs piedāvās elektroauto, hibrīdus, kā arī (ar laiku) ūdeņraža auto, lai nodrošinātu dažādu alternatīvu pieejamību. Tāpat Houvels piemin bezoglekļa (decarbonised) šķidro degvielu, kas varētu būt sava veida benzīna alternatīva.

    “Honda” pārstāvis nenoliedz, ka elektroauto spēlēs nozīmīgu lomu pārejā uz ilgtspējīgu transporta sektoru, taču tie nav “sudraba lode”, tādējādi ar metaforu norādot, ka elektriskie auto neatrisinās visas problēmas. “Problemas rada auto reālā pieejamība, kā arī infrastruktūras un šā brīža tehnoloģiju radītie ierobežojumi. Mēģinot pilnībā pāriet uz elektroauto līdz 2035. gadam, mēs riskējam, ka dārgās elektriskās mašīnas kļūs par bagātnieku privilēģiju,” norāda Houvels.

    Viņš skaidro, ka, piemēram, uzlādes punktu skaits visur nav vienmērīgs, kā arī atzīmē, ka pašreizējā bateriju tehnoloģija drīzumā izsmels savas iespējas. Tiesa, tuvāko gadu laikā arvien plašāk vajadzētu parādīties nākamās paaudzes jeb cietvielu (solid-state) baterijām, kas sniegs gaidītos uzlabojumus.

    “Honda” līdz šim gan nav bijuši pārāk aktīvi elektroauto izstrādē un ražotājs tikai nesen prezentēja savu pirmo elektroauto “Honda E”.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0910
    14.10.2020 11:37

    Vismaz kādam ir saglabājušās saprāta pazīmes….

    Jurčiks
    14.10.2020 19:01

    ja nopērku divus auto, vienu normālu, otru kaut kādu elektrisko, vai tad skaitās ka man garāžā ir klimatneitrāls hibrīds?

    Krotow
    14.10.2020 21:52

    Vnk Honda atzinās nespējā uztaisīt sakarīgu elektroauto un vispār pērciet to kas mums palicis noliktavā.

    Reklāma